Pjo 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2013 Witam, Ostatnimi czasy przeszukuje całe te internety w poszukiwaniu serwera dedykowanego o parametrach około takie jak te: Procesor: Intel Xeon E3-1270 v2 Ram: 32 GB ECC (Oczywiście, jeśli dobra cena może być bez ECC) Dysk: 2x 120 GB SSD Łącze: 100 - 200 Mb/s Lokalizacja: Europa Budżet: +/- 400 zł Jeśli ktoś widział serwer z takimi specyfikacjami, proszony jest o podanie linku w komentarzu. (Od razu mówię, że dziękuje za SlaskDataCenter, z powodu częstych przerw w działaniu łącza. Mam tam już jednego dedyczka, i podziękuje) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2013 Przegogluj z prockiem Xeon E3-1275V2 jest on częściej stosowany z tego co widzę , generalnie budżet za mały raczej na taką maszynę : / w okolicach 150-200 euro w porządnych firmach dostaniesz taką maszynkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 Szukałem tego typu maszyny niedawno, nie wiem czy w tym budżecie byś się zmieścił, odezwij się do: iq.pl dediserv.eu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/sp_32g_ssd.xml Raczej nic lepszego nie znajdziesz w takiej cenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Drigen 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 (edytowany) @Archi - Nie o taki procesor prosił Edytowano Luty 20, 2013 przez Drigen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sprintdatacenter.pl 3 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 Witam serdecznie Proponuję poniższą konfigurację i prawie mieścimy się w budżecie: Xeon E3-1275V2 Ram: 32 GB ECC Dysk: 2x 120 GB SSD Łącze: 200 Mbps Transfer miesięczny: 5 TB Konsola zdalnego zarządzania IPMI Lokalizacja: Polska Umowa 18 miesięcy - 332 pln netto/ 408 brutto - tu mieścimy się z budżetem. Umowa 12 miesięcy - 355 pln netto/ 437 pln brutto Umowa bezterminowa - 379 pln netto/ 466 pln brutto W przypadku zainteresowania- zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam Krzysztof kont 696 021 304 mail: info@sprintdatacenter.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 @Archi - Nie o taki procesor prosił Ja to doskonale wiem, chodzi mi bardziej o to że nie znalazłem oferty z wymaganym CPU, a przeglądałem przynajmniej kilkanaście. Co ten procesor ma w sobie, że jest wymogiem koniecznym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2013 Xeon E3-1275V2 Ivy Bridge 4x2x3,5Ghz Turbo 3,9Ghz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pjo 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2013 @Ref z powodu słabej oferty SDC, i nowe kryterium - 20 TB transferu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2013 A budżet ten sam? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 22, 2013 (edytowany) Mniejszy Edytowano Luty 22, 2013 przez zozol (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2013 Spróbuj w rapidswitch, ale potrzebowałbyś około 600zł a nie 400. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pjo 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2013 Hmm... Budżet zwiększania do około 450 zł. Max 500. A powiedzie proszę, czemu tylko slaskdatacenter ma dobrą cenę? ;E Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2013 Pod co ten serwer? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 22, 2013 Hmm... Budżet zwiększania do około 450 zł. Max 500. A powiedzie proszę, czemu tylko slaskdatacenter ma dobrą cenę? ;E Poczytaj opinie o firmie chociażby o VPS to się dowiesz Jak ludziom przy zajętości dysku 50% już wyskakuje że dysk pełny, albo problemy z łączami co miesiąc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pjo 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2013 Cóż... Posiadam iSiódemke w sldc, i jedyna na co nażekam, to częste pady łącza, dlatego szukam czegoś innego. A VPS-u to inna sprawa. Tam jest ich "wkład" w system, który może być negatywny. Na dedyku ja zarządzam na (prawie) swoim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2013 Mianowicie jak częste? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2013 Tak czeste zebys sie wstydzil pisac ze host is down za taka cene Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2013 (edytowany) http://pingdom.slaskdatacenter.pl - sam zobacz jak częste. Edytowano Luty 23, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pjo 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2013 @tym - Minecraft Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach