nesk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2006 Witam niedawno wykupiłem hosting i wszystko było by ok gdyby nie fakt że funkcja mail() w php nie wysyła maili na zewnątrz serwera. Sprawdzałem wielokrotnie pisząc banalnie proste skrypty. Po dodaniu -fnazwa@mail.pl wysyła mi "loga" błędu na konto mailowe na tym serwerze. Log wygląda następująco: This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: adminek@wb.pl unrouteable mail domain "wb.pl" ------ This is a copy of the message, including all the headers. ------ Return-path: <admin@rally4profits.info> Received: from nobody by server2.livewirehost.com with local (Exim 4.52) id 1FHhaD-0006Ib-AI for adminek@wb.pl; Fri, 10 Mar 2006 07:23:05 -0600 To: adminek@wb.pl Subject: subject From: admin@rally4profits.info Message-Id: <E1FHhaD-0006Ib-AI@server2.livewirehost.com> Date: Fri, 10 Mar 2006 07:23:05 -0600 body może i dałbym rade to usunąć jakbym miał dostęp do konfigów serwera ale nie mam, jedyną rzeczą którą mam to cpanel, nie mam pojęcia szczerze powiedziawszy co z tym zrobić - pierwszy raz widziałem na oczy cpanel, nie wiem także czy coś w nim mam ustawić by mail() zaczął wreszcie działać. Oczywiście panowie z hostingu umywają ręce pisząc że skrypt jest wadliwy: <?mail('adminek@wb.pl', 'subject', 'body', "From: admin@rally4profits.info" , "-fadmin@rally4profits.info"); ?> z góry dzięki za sugestie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
huan 18 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2006 Ten problem jest znany na serwerach z CPanelem. Podobno pomaga wylaczynie w WHM opcji "Track the origin of messages sent though the mail server by adding the X-Sender headers (exim 4.34+ required)", ale musi to zrobic administrator serwera. Mozesz rowniez otrzymac taki blad, jesli w WHM jest ustawiony limit wysylanych wiadomosci i limit zostal przekroczony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach