krk 2 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2013 Witajcie Od wczoraj jestem posiadaczem routera TP-Link TL-WR741ND, z tego co wyczytałem można do niego wgrać OpenWRT, teraz moje pytanie czy warto to robić ? co zyskam względem oryginalnego firmware ? robił ktoś już taki zabieg ? ogólnie czy jest sens pchać ten soft do routera. z góry dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2013 Ja wgrywałem do TL-WDR 3600 co zyskałem: - pełną możliwość konfiguracji sieci, router pracuje jako AP więc port WAN jest kolejnym portem LAN switcha (w oryginalnym oprogramowaniu nie można wyłączyć WAN-a) - jakość sygnału WiFi wzrosła - router może pracować również jako router 3G (oryginalne oprogramowanie tylko umożliwiało obsługę drukarek i udostępnianie plików) dla Twojego routera nie wiem co się zmieni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2013 odświeżę trochę temat bo właśnie wgrałem gargoyle-1.5.9.6-ar71xx do swojego routera i same zmiany na + mam dostęp do wykresów itp, oraz tak jak napisał regdos jakość sygnału WiFi wzrosła więc polecam wszystkim taki zabieg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach