celth 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Witam wszystkich, szukam skryptu, który pomoże mi łatwo zarządzać listą osób chętnych na grę w piłkę Ze znajomymi tworzymy grupę osób, która co tydzień grywa na sali w nogę. Do tej pory umawiam się z częścią osób przez mail, z częścią przez wydarzenie na facebooku, a jeszcze z częścią telefonicznie. Chciałbym postawić stronę na którą można wejść i zapisać się bez logowania, tylko z podaniem kodu captcha, lub czymś podobnym i dać znać, że się będzie. Osoby i ich liczba ciągle się zmieniają. Nie ma sensu, żeby każdy się musiał logować i pamiętać hasło. Zmienia się, też czasem lokalizacja i godzina gry, i o tym wszystkim trzeba dać znać. Jeśli nie ma czegoś dedykowanego, może to być np. jakieś proste forum. Szukałem, ale nic mi nie wpadło w oko. Idealnie byłoby gdyby skrypt wysyłał maile o pojawieniu się nowego posta/wydarzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Żeby skrypt wysyłał maile potrzebuje bazy danych, jeśli skrypt potrzebuje bazy danych to potrzebuje systemy logowania, aby wiedział do których maili co wysłać. Chyba, że każdy by podawał swojego maila i skrypt by brał np. osoby sprzed ostatniego tygodnia, ale to i tak potrzebuje bazy danych. Myślę, że najłatwiej będzie postawić jakieś forum, dajmy na to na MyBB. Stworzyć jeden dział/temat w którym zalogowani już userzy mogą się "zapisywać", a ew. mail'e wysyłać do osób, które wypowiedziały się w tym topicu w ciągu ostatnich X dni/godzin. Jeśli mój pomysł Ci się nie podoba to musisz szukać czegoś dedykowanego, ja osobiście takiej aplikacji nie znam ale być może ktoś Cię nakieruje . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Też osobiście nie znam czegoś podobnego. Można co prawda dostosowywać jakieś CMSy, ale czy to ma sens? Postaw sobie lepiej forum, pisanie czegoś dedykowanego też nie ma sensu (chyba, że nie masz co z forsą robić) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
celth 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Chyba będę musiał tak zrobić. Dzięki. Myślałem też nad shoutboxem, może to zda egzamin... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dannix 45 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 (edytowany) Zerknij na doodle.com, może spełni twoje oczekiwania jeśli nie musisz tego trzymać na własnym serwerze. Albo pleft https://github.com/sander/pleft Edytowano Luty 5, 2013 przez dannix (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
celth 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2013 Wszystko fajnie, ale tam trzeba się logować Kto zna forum, gdzie można wyłączyć logowanie, ale można wpisać imię postującego? A jednak nie trzeba.. Dzięki! Chyba doodle się sprawdzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2013 Na każdym forum możesz zrobić dział, w którym mogą pisać goście . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
celth 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2013 A w jakim mogą też wpisać swoją nazwę użytkownika i nie być 'guestem' ? Generalnie to potrzebuję księgi gości z podziałem na tematy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SkryptoManiak Zgłoś post Napisano Luty 14, 2013 a nie lepiej postawić taki chat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2013 Pewno z odpowiednim pluginem bądź nawet grzebiąc w opcjach można takie rzeczy ustawić, nie wiem czy MyBB ma to w defaulcie, ale na pewno w pluginie. P.S. ShoutBox też mógłby dać radę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oś! 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2013 Wystarczy input z mailem, imieniem i baza danych lub manualne zmienianie daty treningów, czyli wysyła email z gotowego szablonu trening16luty. Ew. mybb i mailing do userów co tydzień wystarczy, że datę zmieniasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matthewk 30 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2013 (edytowany) Ogolnie jest taka witryna gdzie mozesz ustawic podobne funkcje niestety na chwile obecna nie jestem wstanie podac strony gdyz nie pamietam nazwy ;-( Edytowano Luty 17, 2013 przez matthewk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach