Zoel 9 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Witam, Znacie jakiś darmowy program który monituje ilość wysłanych/odebranych danych wraz z podziałem na programy np program X pobrał w ciągu ostatnich 24h Y MB? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Nie wiem czy w ogóle istnieje taki program. NTOP z tego co pamiętam pokazywał jeszcze ruch w oparciu o porty, tu można już ciutkę więcej wywnioskować ale overall nic innego niż przepuszczanie ruchu przez wirtualne interfejsy sieciowe, wysyłanie ich do eth0 i zliczanie ich osobno mi nie przychodzi do głowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Panowie nie wiem czy zauważyliście ale autor używa MICROSOFT WINDOWS!!! i tak jak ntop pod win istnieje (ale ograniczony) tak vnstat już nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Panowie nie wiem czy zauważyliście ale autor używa MICROSOFT WINDOWS!!! i tak jak ntop pod win istnieje (ale ograniczony) tak vnstat już nie. Wybacz było już pożno i nie zauważyłem że to pod windows. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 w 7 jest to wbudowane w system - wciskasz kombinacje ctrl + shift + esc, zakładka wydajność, monitor zasobów. Tam na zakładce "sieć" znajdziesz wszystko czego szukasz - nie wiem jak w innych systemach - w xp chyba tego nie było. (odpowiednio w 2008 powinno być, w starszych serwerowych nie wiem czy jest). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Aaa, Windows, dzięki Regdos. Co do Windows'a to istnieje takie fajne ustrojstwo jak NetLimiter, nie wiem czy "zlicza zużycie" (chyba tak), ale na 100% pokazuje aktualne zużycie przepustowości dla każdego programu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2013 W net limiterze (przynajmniej w starszych wersjach) pokazywało również ilośc pobranych/wysłanych danych per program. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zoel 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2013 Odkopię. NetLimiter w wersjii darmowej pozwala na sprawdzenie ile dany program wysłał/pobrał w konkretnym przedziale datowym i spełnia moje oczekiwanai Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oreo 59 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2013 Ja również odkopię. Microsoft pracował nad zwiększeniem możliwości Windows 8 pod względem "administracyjnym". W związku z tym, menedżer zadań ma więcej informacji odnośnie zużycia łącza w czasie rzeczywistym, działa to także per program, czyli wiadomo, ile dana aplikacja łącza zużywa. Jeśli chodzi o sam fakt, że NetLimiter umożliwia podgląd zużycia, chciałbym ze swojej strony dodać, że prawdopodobnie (na podstawie własnych doświadczeń) nie jest wiarygodnym programem. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zoel 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2013 Nie mam porównania czy jego wyniki zgadzają się z tym co operator nalicza (bo nie mam wglądu szczegółowego w to) ale NetLimiter daje dostęp do danych historycznych - monitor sieci w Windows 8 też? (używałem chwilę tego systemu, nie chce mi się ponownie maszyny z nim stawiać) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach