Beliar 1 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Czołgiem, Od grubego miesiąca rozgryzam zagadnienie pozycjonowania za pomocą katalogów/precli/linków. Mimo wszystko nie jest to dla mnie jeszcze zbytnio jasne, dlatego chciałbym zapytać (mimo, że przeczytałem już multum artykułów na ten temat i samych postów na WHT oraz oglądnąłem wideokurs ). Czy inwestowanie na allegro w takie cosik się opłaca? Czy lepiej opłacić jakąś profesjonalną firmę, żeby się tym zajęła czy znowu z kolei wykupić w jakimś porządnym miejscu jakieś multikody... Jeśli chodzi o stronę, młoda domena, całkiem sporo słów kluczowych branża motoryzacyjno-turystyczna, Konkurencja? W zależności od frazy ale generalnie średnia/wysoka. Z tym, że odnośniki prowadzą głównie do allegro/otomoto. Stawiam na dłuższe słowa kluczowe tak jak podpowiada google keyword tool. Mam już 500 wpisów na ExpressionEngine i jakieś 50 linków na prywatnych preclach. Pozdrawiam Belu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kalkulatorek 22 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Z doświadczenia wiem, że seo i allegro to nie jest dobry pomysł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grafik.Marinez 1 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Ja swoje działania z WHS opieram o książkę "Przechytrzyć Google" Bailyna, kosztuje chyba ok 50pln, a co do seo z allegro to spodziewałbym się tutaj raczej spamerskich metod BHS za takie pieniądze, prawdopodobnie scrapebox/xrumer + jakiś autoadder. Takie seo może w konsekwencji doprowdzić do zdepozycjonowania strony dlatego radzę nie podejmować takich prób, ale to tylko moje osobiste zdanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kalkulatorek 22 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Każde działanie może do tego doprowadzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czeslaw_polak 0 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2013 Dobre katalogi z mocnych domen. Katalogi wp, onetu, dziennik internautów to naprawdę dobre pozycje. Wybieraj tylko moderowane katalogi! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Koli502 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2013 Allegro, trzeba patrzeć z dużym dystansem, sam kożystałem z katalogowania (ale katalogi znikły po pewnym czasie), ale niektóre pojedyńcze linki dały mi zadawalającą moc. Sam sprzedaje od czasu do czasu linki w swoich serwisach i wiem, że kazdemy to pomoze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 10, 2013 http://www.graf-mar.pl/katalogowanie_stron_internetowych/ Śmiało polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ZbychuR Zgłoś post Napisano Luty 10, 2013 Dlaczego niektórzy od razu skreślają Allegro jeżeli chodzi o SEO ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kalkulatorek 22 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2013 Jeżeli używam jakiejś techniki, która jest skuteczna to używam jej sam - nie chwale się nią. Jeżeli owa technika jest mało skuteczna - chwalę się nią, sprzedaje, staram się spieniężyć w sposób inny niż w zdaniu numer 1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ZbychuR Zgłoś post Napisano Luty 13, 2013 Nie koniecznie jest jak piszesz. Pomyśl tak. Ktoś ma wiedzę na temat SEO, potrafi wypozycjonować stronę. Ale jej nie posiada, to sprzedaję ową usługę pozycjonowania na Allegro. On jest zadowolony bo zarabia i klienci są zadowoleni, prosta matematyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SQOR 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2013 Z allegro nie jest tak, że 100% to dziadostwo. Trzeba dokładnie sprawdzać, odsiewać i dopytywać. Zazwyczaj 6/10 nie to kompletne dziadostwo, 2/10 coś tam da ale nie za wiele, a 2/10 zadziała przyzwoicie czy nawet dobrze. Pomyśl tak. Ktoś ma wiedzę na temat SEO, potrafi wypozycjonować stronę. Ale jej nie posiada, to sprzedaję ową usługę pozycjonowania na Allegro. On jest zadowolony bo zarabia i klienci są zadowoleni, prosta matematyka. Tylko, że niestety na allegro często trafiają ludzie, którzy myślą, że mają taką wiedzę, a nie faktycznie ją mają. Nie posiadają specjalnych doświadczeń, ani referencji więc idą na allegro, bo coś się sprzeda i poćwiczą. Jak wszędzie zdarzają się też ludzie, którzy widzą co robią i mają na prawdę dobre efekty i często w przystępnej cenie. Po prostu bym nie generalizował. Ja bym powiedział 80% - dziadostwo z pozostałych 20% da się coś wygrzebać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gumis 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2013 Skoro już jesteśmy przy dyskusji chciałbym zapytać się w jaki sposób odnaleźć dobrą zamkniętą grupę precli, czy ktoś ma może kontakt, ofertę do takiej usługi? Przy czym chciałbym realnie zobaczyć listę domen, ocenić ich wiek oraz pozycję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ZbychuR Zgłoś post Napisano Luty 27, 2013 @SQOR No tak, zdarzają się ludzie którzy tylko myślą, że mają wiedzę.. Lecz niestety tak im się tylko wydaję :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
leon_34 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2013 Katalogi i precle to samo zło, przynajmniej tak mówi wujek google Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PageSEO 0 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2013 Katalogi i precle to samo zło, przynajmniej tak mówi wujek google Podaj proszę źródło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Moim zdaniem lepsze precele są ale zdania mogą być i są podzielone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PageSEO 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2013 Zarówno presell jak i katalogi działają właściwie jeśli wybierze się dobrą bazę, i poprawnie doda wpisy. Zasada podobna przy każdym innym źrodle linków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Argon 0 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2013 Ja bym polecał szukać stron z wysokim TrustRank i tam szukać miejsca gdzie można wplątać link do swojej strony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Reks 0 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2013 Ja bym polecał szukać stron z wysokim TrustRank i tam szukać miejsca gdzie można wplątać link do swojej strony Co Wy ludzie z tym Trusk Rankiem wyjeżdżacie. Na co on w ogóle jest potrzebny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiasty 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2013 Ja bym polecał szukać stron z wysokim TrustRank i tam szukać miejsca gdzie można wplątać link do swojej strony Masz jakieś sprawdzone metody? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seoskryba 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2013 Szkoda czasu na śmieciowe katalogi... Lepiej wykupić multikod do płatnych katalogów. Tam linki przynajmniej tak szybko nie znikną... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Everesteam 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2013 zgadzam i nie zgadzam się z przedmówcą nowej domeny nie dodawałbym od razu do mocno podlinkowanych katalogów ale fakt dłuższe życie dla nich jest bardziej prawdpodobne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anusia 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2013 Dodaj najpierw swoją stronę do serwisów społecznościowych (facebook, google +, twitter) - tam gdzie się da dodaj linki do swojej strony. Później zacznij preclować i katalogować - najlepiej w prywatnych grupach. Na rózne anchory i podstrony serwisu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Achi 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2013 Jeśli chodzi o katalogi mogę z czystym sumieniem polecić: http://www.katalogistron.eu/ Niska cena, mając synonimizowany opis dodajesz wpis w 5 minut do całej grupy, no i najważniejsze te katalogi mają skuteczność... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2013 Bez kitu Archi dorobił się stalkera Bocie nie dyskutuj z samym sobą bo to jest żałosne ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach