krzys21 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Witam,Szukam taniego tunelu OpenVPN/PPTP z lokalizacją w Polsce. Budżet: 10 zł miesięcznie (max)Jak widać budżet nie jest wysoki, bo ani kokosów z tego nie mam, ani wymagań specjalnych. Nie musi być SLA 100%, ale dobrze gdyby częściej to działało, niż leżało. Hostingu zasadniczo też nie potrzebuję, bo jestem zadowolony z obecnego (Unixstorm), ale oni nie udostępniają VPN'a w ramach hostingu WWW, a ich VPS'y to nie moja półka cenowa. Jednak z tego co się orientuję, to żadna firma nie ma takiej opcji jako osobno, więc myślałem o dwóch rozwiązaniach:1) najtańszy VPS w slaskdatacenter.pl za 10 zł i na nim postawić serwer OpenVPN2) najtańsze konto za 10 zł w mydevil.net (dają dostęp do VPN w Polsce)Czy znacie jeszcze inne możliwości?Tunel będzie wykorzystywany przez maksymalnie 2 użytkowników jednocześnie i w legalnym celu. Niestety tak się złożyło, że część polskich serwisów multimedialnych (takich jak TVN player, Iplex czy Onet) założyło blokadę geolokacyjną, wobec czego nie można z nich korzystać zagranicą, a żona swoje serialowe potrzeby ma.A może ktoś ma dostęp do takiego tunelu i chce udostępnić za symboliczną opłatę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Witam, Zapraszam do kontaktu - Mintshost.pl Możemy udostępnić za symboliczną opłatą. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MyDevil.net 24 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Witam, Zapraszamy do naszej oferty, dla użytkowników webhostingtalk.pl przygotowaliśmy specjalny kod rabatowy (http://www.webhostingtalk.pl/topic/33742-nowosci-w-mydevilnet/?p=347248) dający 10% zniżki. Przy płatności na rok i wykorzystaniu kodu promocyjnego zaoszczędzi Pan 30zł. Konto o którym Pan wspomniał (MD1) posiada dostęp do dwóch serwerów VPN w polskiej lokalizacji - PL1 po OpenVPN i PL2 po OpenVPN i PPTP. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Polecam Ci MyDevil, miałem przyjemność korzystać kilkukrotnie z ich VPN'ów i nie mogę im nic zarzucić (no, jedynie są problemy z YT - przekroczona ilość połączeń z ip ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzys21 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Dziękuję za wszystkie propozycje, wiadomości poszły do zainteresowanych firm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach