Maniuś1988 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Witam! Szukam serwer dedykowanego pod serwer minecraft 200slotów online... Może być w zagranicznej lokalizacji... Max do 300zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Jaka konfiguracja serwera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniuś1988 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Konfiguracja hmm, by była dobra pod owy serwer, tzn ilość graczy online oraz pluginy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Witam, 200 slotów ? Minimum 16GB DDR3, opcjonalnie 24-32 GB. Procesor minimum 4 core, opcjonalnie 6-8. Dyski SSD pewnie też by były dobrym rozwiązaniem, ale SATA w RAID1 też dadzą radę. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniuś1988 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 (edytowany) Intel Xeon E3 1245v2 Rdzenie 4 Wątki 8 Zegar 3.4GHz Turbo Boost 3.8GHz Pamięć RAM 32 GB DDR3 Dysk twardy Intel SSD 320 2x 120GB SSD RAID SOFT 0/1 będzie dobry?? I czekam w dalszym na propozycje coś do zbliżonych podanych wyżej lub przez użytkownika NetDC.pl Edytowano Luty 2, 2013 przez Maniuś1988 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Intel Xeon E3 1245v2 Rdzenie 4 Wątki 8 Zegar 3.4GHz Turbo Boost 3.8GHz Pamięć RAM 32 GB DDR3 Dysk twardy Intel SSD 320 2x 120GB SSD RAID SOFT 0/1 będzie dobry?? I czekam w dalszym na propozycje coś do zbliżonych podanych wyżej lub przez użytkownika NetDC.pl Powinien dać radę, ale Minecraft to Java, a Java bywa czasem nieprzewidywalna, jeżeli chodzi o zagadnienia wydajnościowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Wszystko zależy od ilości pluginów. Ja bym się zastanowił nad odpaleniem serwera w ramdysku ponieważ zajedziesz nośnik szybko przy takiej ilości graczy. @NetDC.pl chodziło Ci o raid 0? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Z takimi pytaniami to na GHT. Sprawdź Śląsk Data Center http://slaskdatacenter.pl/dedykowane.html Chodzi mi o ten za 279 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Witam, Taka ilość osób bez dysku SSD może być nierealne do obsłużenia - SDC ma ciekawą ofertę. Ogólnie szukaj Intela z 4 rdzeniami, SSD, najlepiej 32 GB RAM lecz min 24 GB. NetDC ma rację - Java to nie jest proces, który można w prosty sposób zrozumieć. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sprintdatacenter.pl 3 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Witam serdecznie Zapraszam do skorzystania z naszej oferty na www.sprintdatacenter.pl - myślę że serwer SOS 3 lub SOS 4 będzie dobrym wyborem, choć może być problem ze zmieszczeniem się w budżecie 300 pln. Moja oferta dotyczy serwera dedykowanego, a nie PC z zastosowaniem serwerowym. Mówiąc o serwerze mam na myśli niezawodność dysków RE4, RAM z korekcją ECC, zdalne zarządzanie - czyli dedykowane rozwiązanie serwerowe do pracy ciągłej. Jeśli zdecyduje się Pan na rozwiązanie PC-towe to trzeba brać pod uwagę większe ryzyko utraty danych, mniejsza stabilność no i zwykle brak zdalnego zarządzania- czyli restart, instalacja dodatkowych aplikacji tylko przez serwis usługodawcy. Decyzja należy do Pana. Pozdrawiam Krzysztof kont 696 021 304 mail: info@sprintdatacenter.pl Dodam jeszcze, że u nas serwer można przetesotować przez 7 dni za jedyne 10 pln netto i świadomie podjąć decyzję czy takie rozwiązanie jest wystarczające czy ewentualnie trzeba coś dodać/odjąć itp. Pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Witam serdecznie Zapraszam do skorzystania z naszej oferty na www.sprintdatacenter.pl - myślę że serwer SOS 3 lub SOS 4 będzie dobrym wyborem, choć może być problem ze zmieszczeniem się w budżecie 300 pln. Moja oferta dotyczy serwera dedykowanego, a nie PC z zastosowaniem serwerowym. Mówiąc o serwerze mam na myśli niezawodność dysków RE4, RAM z korekcją ECC, zdalne zarządzanie - czyli dedykowane rozwiązanie serwerowe do pracy ciągłej. Jeśli zdecyduje się Pan na rozwiązanie PC-towe to trzeba brać pod uwagę większe ryzyko utraty danych, mniejsza stabilność no i zwykle brak zdalnego zarządzania- czyli restart, instalacja dodatkowych aplikacji tylko przez serwis usługodawcy. Decyzja należy do Pana. Pozdrawiam Krzysztof kont 696 021 304 mail: info@sprintdatacenter.pl Dodam jeszcze, że u nas serwer można przetesotować przez 7 dni za jedyne 10 pln netto i świadomie podjąć decyzję czy takie rozwiązanie jest wystarczające czy ewentualnie trzeba coś dodać/odjąć itp. Pzdr Bez urazy ale w jakim celu dałeś ofertę skoro nie mieści się w budżecie ? bez sens , na siłę nie ma co działać ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sprintdatacenter.pl 3 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Bardziej chodzi o uświadomienie że za 300 pln nie bardzo można kupić serwer z 32 GB RAM, proc itd.... mówię o serwerze, a nie PCecie. Ogólnie tak masz rację nie mieści się w budżecie, ale miało to tylko na celu pokazanie pewnego poziomu cenowego za serwer o tych parametrach. Pozdrawiam Krzysztof Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość epox Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Z takimi pytaniami to na GHT. Sprawdź Śląsk Data Center http://slaskdatacenter.pl/dedykowane.html Chodzi mi o ten za 279 Niby dlaczego? Tutaj każdy pytający, może uzyskać pomoc od społeczności WHT. P.S Zainwestuj w SprintDataCenter.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Niby dlaczego? Tutaj każdy pytający, może uzyskać pomoc od społeczności WHT. P.S Zainwestuj w SprintDataCenter.pl Owszem jednak ludzie z GHT bardziej się orientują ile slotów etc na jakim serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kimi2007 2 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Zobacz ofertę: http://esynergy.pl/serwery-dedykowane/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach