CharlieK 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Mam domenę .SK w Aftermarket, ale moim skromnym zdaniem - mają mocno zdziercze ceny odnowień (100 PLN, podczas gdy na Słowacji już widzę że taniej odnowienia chodzą). Ma ktoś pomysł, gdzie można przenieść od nich taką domenę ? W skali kilku lat i tak opłaci mi się zapłacić im opłatę za zabranie od nich tej domeny (taka opłata jest ! hultaje jedni wrrrr) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dpalka 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Wydaje mi się że w Aftermarket wcale nie jest tak drogo, nie wiem czy znajdziesz w Polsce taniej. Domeny słowackie oficjalnie mogą rejestrować jedynie podmioty gospodarcze zarejestrowane na terytorium Słowacji. Dlatego jak chcesz zarejestrować w Polsce masz drożej, w innych europejskich krajach (oprócz Słowacji) też taniej raczej Ci nie wyjdzie. Tutaj masz regulamin domen .sk: https://www.sk-nic.sk/kontakty/pravidla.18.8.2004.jsp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CharlieK 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 A w którym punkcie tego Regulaminu jest napisane, że nie mogę być właścicielem domeny jako polska firma ? Bo ja widzę tylko, że podmiotem z siedzibą na terenie Słowacji trzeba być, ale tylko jeśli się chce zostać Rejestratorem. A ja jestem klientem, a nie podmiotem nadrzędnym przecież Nie mam ambicji odpisywania umów z rejestrem tylko dla celów hostowania jednej domenki ;-) Poza tym czy na Słowacji nie ma jak w Polsce, w której cena NASK to bodajże nadal 200 PLN + VAT za oficjalne odnowienie w NASK, podczas gdy wszyscy rejestratorzy odnowienia mają po 50-100 PLN ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Poza tym czy na Słowacji nie ma jak w Polsce, w której cena NASK to bodajże nadal 200 PLN + VAT za oficjalne odnowienie w NASK, podczas gdy wszyscy rejestratorzy odnowienia mają po 50-100 PLN ? Cena dla klienta końcowego w NASK jest inna niż dla rejestratorów/partnerów NASK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CharlieK 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2013 Wiem. Ale Słowacja pewnie się na naszych rozwiązaniach wzoruje i podejrzewam, że tam może być podobna sytuacja. Jako oficjalny detal podają 19,90 EUR za odnowienie, a być może Registrarzy kupują to odnowienie po np. 9,90 EUR ?I na to by wskazywało, bo przykładowo Active24.sk ma odnowienia w cenie 14,50 EUR (ok. 60 PLN) + słowacki VAT (DPH), czyli mówienie że cena 100 PLN za odnowienie .SK w Dropped.pl to jest tanio - jest prostu nieprawdą.Stąd szukam innego Registrara, gdzie mogę swoją domenę .SK przenieść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach