masteron 6 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Witam kolegów Potrzebuję serwer dedykowany pod serwis, w takiej konfiguracji i miejscu aby serwis nie był narażony na utratę danych. Tzn serwerownia, która nie ma względnie częstych problemów z łączami, prądem itp. Szybko reaguje na ataki ddos. Do tego jakiś pomysł na efektywne rozwiązanie backupów - by nie ginęły dane jak będzie awaria sprzętu. Nie musi to być w polsce, zapewne z administracją w pakiecie. Wiadomo, nie chcę płacić 1000zł miesięcznie Z góry dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
migus 10 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Jakich zasobów potrzebujesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
masteron 6 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Minimum core i5 8Gb Ram minimum 2x500Gb Transfer minimum 500GB m-c Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Jak czesto miewasz ataki na siebie, o jaka administracje ci chodzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
masteron 6 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 (edytowany) Raczej rzadko raz na kilka miesiecy, ale ostatnio były 3 pod rząd w trakcie 3h a wcześniej 8 miesięcy temu Edytowano Luty 2, 2013 przez masteron (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 a wolument i sposob atakow, co jest na serwerze ze atakuja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
masteron 6 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Ostatnio był ddos - jeśli o to pytasz, ale nie wiem jaki wolumen. W serwerowni pierwszy atak zablokowali w kilka minut, ale kolejny w 30 a z ostatnim się już nie śpieszyli. chyba nie chodziło akurat o serwis tylko taką pule ip atakowali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szuwarek-mini 60 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2013 Nie chcesz płacić 1000zł, ale podejrzewam, że dedyk z administracją, ochroną DDoS której i tak raczej nikt nie zapewni w stu procentach, i bezawaryjny backup całego serwera, to właśnie kwota o której sam wspominasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
masteron 6 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2013 Źle się wyraziłem. Chodzi mi o ochronę w ramach rozsądku. Ataki nie są częste - to niższy priorytet. Bardziej zależy na ochornie danych przed awariami - skonfigurowanie tego. Do tego w administracji konfiguracja mysql, php, serwera http tak by uzyskać jak największą wydajność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach