Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Witam Mam pewne pytanie, mianowicie: Mam VPS, stoją na nim aktualnie 2 strony + 3 subdomeny. Chciałem sobie skonfigurować tam pocztę, aby było łatwiej zainstalowałem kloxo, jednak roundcube i squirrelmail się wysypały i nie szło z nich korzystać, próbowałem ręcznie sobie wrzucić jednak roundcube wcale nie działało a squirrel sypał raz, że nie zalogowany a raz, że sesja wygasła... Czy można przekierować jakoś to tak aby: VPS - strona i subdomeny Hosting www - Poczta Hosting by tylko odbierał/wysyłał pocztę a na VPS stałyby sobie spokojnie strony. Ewentualnie czy ktoś byłby tak łaskawy pomóc w konfiguracji któregoś z tych klientów poczty ? Bądź poradził jak zaradzić z squirrelem wygasanie sesji i błąd logowania. Dzięki i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dew Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Cześć, Ja osobiście od bardzo dawna korzystam z hotmaila w swojej domenie. i Tobie jak najbardziej też mogę to polecić. Instalacja wiąże się tylko z rejestracją na domains.live.com, i dodaniem wpisów DNS zgodnie z instrukcją, Po czym poczta sobie hula z dala od VPS'a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 (edytowany) Tak to wygląda aktualnie, klikam na zepsuty obrazek i nadal ta sama strona. Na forum kloxo czytałem ale nic konkretnego znaleźć nie mogłem. EDIT@ Działa, przekierowuje od razu na roundcube ale wysyła/odbiera pocztę. Jak ? Nie mam pojęcia. Ale temat uważam za wyjaśniony Edytowano Luty 2, 2013 przez Liar (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2013 Jednak nie rozwiązany http://webmail.domena.pl/roundcube/ - błąd 404 http://webmail.domena.pl/roundcube/index.php - mogę się zalogować, jednak po tym wyrzuca znów do /roundcube Jakieś rady ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach