czaczawik 8 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2013 Witam, mam na VPS zainstalowane DA i skonfigurowany Admin Backup / transfer na zewnętrzny FTP. Niestety DA robi backup w formacie np 'admin.root.admin.tar.gz' i po wysłaniu na FTP nadpisuje mi starą kopię a to niekoniecznie mi pasuje. Czy jest możliwość aby backupy generowały się z unikalną nazwą? Coś w typie: 'admin.root.admin-20013-01-30.tar.gz' znam sposób z katalogami i cronem http://help.directadmin.com/item.php?id=146 ale ten co 'sobie wymyśliłem' mi bardziej pasuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2013 Napisz do mnie to ci to ustawie na koncie ftp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czaczawik 8 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2013 Dzięki za podpowiedź. Temat ogarnięty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2013 A może ktoś napiszę tu rozwiązanie? Czasami się przydaje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czaczawik 8 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2013 (edytowany) Proszę bardzo. Ja zastosowałem skrypt .sh który wywołuję cronem zaraz po upchaniu plików na FTP #!/bin/bash # BACKUP BACKUP_SOURCE="/sciezka/do/katalogu/z/backupami/" # katalog zrodlowy DESTINATION_DIR=$(date +%F) # nazwa katalogu z dzisiejsza data RRRR-MM-DD #---------------------------------------------------------------------------------------------- mkdir "/sciezka/gdzie/zostanie/utworzony/katalog/z datą backupu/${DESTINATION_DIR}" mv "$BACKUP_SOURCE/nazwa.pliku.do.przeniesienia" "/sciezka/gdzie ma byc/przeniesiony backup/${DESTINATION_DIR}/" Edytowano Luty 1, 2013 przez czaczawik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach