wielko2 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2013 (edytowany) Witam tak jak w temacie moj server jest niewidoczny z niewadomych mi powodow. Firewalla wylaczylem na routerze wiec jest zaznaczone ze wan moze sie ze mna laczyc , serwer ma postawiony na starym komputerze, w sieci lan moge sie laczyc z moim serverem oraz po wpisaniu adresu wyskakuje moja strona Specyfikacja mojego servera : Ubuntu server 12.04 Apache , bazy danych , wszystko skonfigurowane -Domene dns podloaczylem pod moj adres ip (nazwa domeny www.sitemake.org) - I teraz najdziwniejsze dla mnie mieszkam w norwegi i moje ip zaczyna sie na 10.0.x.xxx czy jest to mozliwe czy jest to poprostu ip wewnetrzne ,lecz innego ip nie moge znales , ktore jest przydzielone do tego komputera. Edytowano Styczeń 28, 2013 przez wielko2 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2013 Podajesz wewnętrzne IP. Twoje ip, pod którym jesteś widoczne dla swiata możesz zobaczyć tutaj: http://www.mojeip.com.pl/ Najprawdopodobniej jesteś za NATem i jeśli będziesz chciał publiczne, stałe IP na swój użytek, będziesz musiał wystąpić o to u operatora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wielko2 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2013 Dzieki wielkie za odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wielko2 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2013 Mam jeszcze jedno pytanie ogolnie skonfigurowalem nat w swoim routerze , przelecialem polowe google , zdobylem swoj zewnetrzny adress ip dla serwera oraz skonfigurowalem dns pod te ip . I tu sie zaczyna problem gdy wpisuje adres swojej witryny wyskakuje mi strona do zalogowania na moj router , lecz jezeli wpisze ip wewnetrzne w Przegladarke wyskakuje moja strona nie wiem co robic . (w google szukalem) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2013 Najprościej i bez kombinowania, wystaw swój serwer na świat. Ustaw DMZ na adres IP swojego komputera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2013 Ty ale to norma ze w swojej sieci musisz wpisywac wew ip. Musisz uzyc proxy zeby normalnie domeny uzywac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach