megi 358 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Lubisz nagrody i wyzwania wymagające intelektualnego wysiłku? Pracujesz w IT - jako admin, programista, pracownik biurowy? MT Quest powstał z myślą o Tobie!Akcja Questu toczy się w przestrzeni 10 piętrowego wieżowca. Kolejnymi poziomami budynku zawładnęły najdziwniejsze kataklizmy – strajki, pożary i awarie… A co najgorsze w całym wieżowcu zupełnie zabrakło kawy! Zadaniem użytkownika gry jest dotransportować ją na ostatnie piętro. Quest rozpoczyna się od wyboru 1 z 3 avatarów – admina, programisty lub pracownika biura obsługi klienta. Na drodze każdej postaci staną inne wyzwania – po części związane z wykonywanym przez avatar zawodem. Na dobry początek każdy uczestnik gry otrzymuje 10% zniżki na usługi hostingowe i ofertę VPS w MegiTeam. Potem, w kolejnych, uwikłanych w fabułę gry, łamigłówkach czekają zniżki, darmowe konta, kredyty i promokody od Partnerów gry (Wydawnictwa Helion, Fotolia, errormator.com,audeo.pl, bottlabel.com, MegiTeam). Na 30 osób, które zdobędą najwięcej nagród w najkrótszym czasie, czekają także nagrody główne: bony o wartości do 150 zł (do wykorzystania w nowej ofercie MegiTeam). Kolejnych 15 osób piętnaście osób otrzyma koszulki firmowe. Niech MegiTeam Quest pobudzi w Was kreatywność, ducha rywalizacji i rozgrzeje do czerwoności Wasze synapsy! Zapraszamy do gry i życzymy powodzenia! 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Focus Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Hmm pomysł świetny, ale przy pierwszej próbie podejścia do bonusu ten nie chciał się wgl włączyć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Przenoszę do informacji od firm - nie wiem dlaczego to się znalazło w giełdzie / oferta ps. lubię tą kreskę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Hmm pomysł świetny, ale przy pierwszej próbie podejścia do bonusu ten nie chciał się wgl włączyć... Któraś podstrona się nie ładowała? Przenoszę do informacji od firm - nie wiem dlaczego to się znalazło w giełdzie / oferta Też nie wiem czemu tam dałam ps. lubię tą kreskę Służę namiarami na graficzkę. BTW. Dopiero jedna osoba przeszła questa jako admin. Panowie, robię Wam wjazd na ambicję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 BTW. Dopiero jedna osoba przeszła questa jako admin. Panowie, robię Wam wjazd na ambicję Sorry, ja w ogóle nie jestem z tych czasów, nie mam pojęcia co to te questy (jakaś gra jak rozumiem?) i o co w tym chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Focus Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Już wszystko ok;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Magda, co Wy tam palicie? Zabawa przednia, w nocy się pobawię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Pomysł dobry, aczkolwiek sądzę, że zadania są typowo ustawione pod "zgadnij co autor miał na myśli". Albo to ja nie zauważam oczywistych rzeczy, albo jednak szyfr wirusa nie jest zaszyfrowany żadnym algorytmem i nijak z source'a nie idzie wyczytać co dalej . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Pomysł dobry, aczkolwiek sądzę, że zadania są typowo ustawione pod "zgadnij co autor miał na myśli". Albo to ja nie zauważam oczywistych rzeczy, albo jednak szyfr wirusa nie jest zaszyfrowany żadnym algorytmem i nijak z source'a nie idzie wyczytać co dalej . Idziesz torem admina czy programisty? Jak admina to podpowiedź masz w treści zadania, jak programisty to szyfr trzeba zgadnąć i jest to do zrobienia, bo programistę przeszło najwięcej osób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Jadę drogą admina . Udało się! Uruchomiłeś spryskiwacze i zgasiłeś pożar. Uciekaj na kolejne piętro nim zupełnie przemokniesz!Dalej Dzięki . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 (edytowany) Ten quest z kawą na pewno dobrze działa? . Dałbym głowę, że wypróbowałem już wszystkie możliwe kombinacje, pół godziny CI już tą kawę parzę . Edit: Dobra, poddaje się. Dziś tej kawy nie zaparzę . Edytowano Styczeń 25, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 (edytowany) Ten quest z kawą na pewno dobrze działa? . Dałbym głowę, że wypróbowałem już wszystkie możliwe kombinacje, pół godziny CI już tą kawę parzę . Edit: Dobra, poddaje się. Dziś tej kawy nie zaparzę . hmmm powinno działać, bo ludzie to przechodzą, ale jak mi podeślesz na megiteam@megiteam.pl screena z poprawnym według Ciebie ustawieniem to Ci powiem czy dobrze. Mogę też podpowiedzieć, że nie jest to zadanie w którym trzeba używać brute force Wielu naszych klientów wiedziało jaką kawę piję EDIT Ale i tak brute force może być najszybszy EDIT2 Ewentualnie odśwież - czasem na różne problemy przeglądarkowe to pomaga Edytowano Styczeń 25, 2013 przez megi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Dobra, jakoś się udało . Fajny pomysł, nagrody pewno nie zdobędę, ale i tak cała idea na wielki +. Oby takich więcej . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Możesz teraz zagrać jako programista i pracownik BOK, przy czym to już nie będzie się liczyło do rankingu. BOK się najbardziej różni od admina (chociaż część zadań jest wspólna). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Powiedzmy, że wygrałem... 10 minut i jak już nie powiem kto klikam gdzie popadnie... Chyba odpalę Cheat Engine, żeby zatrzymać czas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 To powodzenia bo prawdopodobnie czas jest kontrolowany po stronie serwera . W cookie jest tylko numer sesji i profilu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Trochę nie ogarniam gry albo mi się nie chce szukać podpoiwedzi hehe Pomysł fajny, coś nowego i jakieś nagrody Może w przyszłości nowa wersja będzie hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 (edytowany) Lepiej mieć 1 nagrodę w 10 minut czy 7 nagród w 60 minut ? Edit: chciałbym się załapać na koszulkę Edytowano Styczeń 25, 2013 przez zozol (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2013 Do rankingu brany jest czas i liczba zdobytych nagród, ale nie powiem w jakiej kombinacji Na adminie jest najmniejsza konkurencja póki co, grając jako BOK też można się załapać na premiowane miejsca. Jutro (w sensie za dnia) podrzucę linka do rankingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2013 Starałem się coś zrobić ale "TO" kazało mi dzwonić pod jakiś telefon (OMFG) więc cmd+w Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2013 I dlatego właśnie nrm robimy za adminów, a nie pracowników BOK . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2013 (edytowany) Nie ogarniam tej kawy... Cały kubek pełny, czy nawet ponad kubek? Edytowano Styczeń 27, 2013 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2013 Kubek musi być pełny . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2013 Z tego miejsca przepraszam MegiTeam za te ~2-3k requestów AJAX'a, ale walnąłem brutem i poszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2013 Nie ty pierwszy PS: Skrosowana skrętka mogła by uwzględniać także i wariant pełnego krosu (4/5-=-7/8) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach