Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 Witam, mam pewien problem. Ciężko mi to opisać więc podam przykład. Mamy dwa przypadki: 1. <p style="blabla">Siala lala</p> 2. <p style="blabla">Siala <span style="tralalala">lala</span></p> Problem w tym, że jeśli pattern dam: (przed literą 'p' nie ma V tylko '\' oraz '/') $pattern = '/<p style="(.*)">(.*)<\/p>/'; to z pierwszego przykładu pobierze 'Siala lala', natomiast w drugim przypadku pobierze jedynie 'lala</span>' zamiast jak w założeniu 'Siala <span style="tralalala">lala</span>'... Problem w tym, że pierwsze (.*) zamiast kończyć się na "> znacznika <p kończy się na "> ale znacznika <span. Nie wiem czy dobrze opisałem co chcę osiągnąć, ale jeśli ktoś zrozumiał co chcę osiągnąć i wie jak to zrobić to proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 style"([^"]*)" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 Zdaje się działać doskonale, oczywiście + dla Ciebie. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach