Alleluja 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 Witam, Od jakiegoś czasu zainteresowałem się jquerry i postanowiłem wypróbować moje siły i stworzyć fajną stronkę z przejściami między stronami. Szukając w internecie przeróżnych stron znalazłem taką: http://pl.wix.com/website-template/view/html/tokyo-design I stwierdziłem, że powinienem dać sobie z nią rade, aczkolwiek przeliczyłem się. Na początku myślałem ze jest ona zrobiona jako slider, ale to nie wypaliło ponieważ przy slider'ze muszę mieć okno z stałymi wartościami. Po głębszym przyglądaniu strony zauważyłem, że podczas kliknięcia np: buttonu Web, treść tej strony jest ładowana po prawej stronie (można zobaczyć pokazujący się nagle slider przeglądarki), a następnie zawartość jest przesuwna w lewo. Gdy to nastąpi zawartość zawartość poprzedniej strony na której byliśmy znika. W np. Flashu byłaby to prościzna, aczkolwiek ja chciałbym wiedzieć jak zostało to rozwiązane w jqurry. Ma ktoś pojęcie jak można by było coś takie zrobić w jquerry? Albo może to nie tylko jquerry? Proszę o propozycje jak można by rozwiązać ten problem bo zajmuje moja głowę już od jakiś 4 dni i nadal niei moge wymyślić jakie jest rozwiązanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alleluja 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 Tylko zastanawia mnie fakt, że zwykły slider jest umieszczony w jednej stronie i nie działa jako podstrony, a w podanej przeze mnie stronie można manewrować strzałkami przeglądarki w wracać do poszczególnych podstron czyli wygląda na to, że w sliderze są jakimś cudem łądowane poszczególne podstrony ;/ i tego zbytnio nie rozumiem jak to się dzieje i że wogóle jest coś takiego możliwe:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alleluja 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 oki dzięki za odpowiedź to idę kombinować z tym dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach