Max25 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2013 Witam, Dzisiaj po uruchomieniu laptopa miałem problem. Żadna z ikon na pulpicie się nie załadowała. Było widać tylko tapetę, oraz pasek systemu. Niestety nic nie dało się kliknąć. Po zjechaniu kursoner na pasek pojawiła się klepsydra i tak już zostało- zero reakcji. Klawisze CTRL+ALT+DEL nie działały. Po wejsciu w zwykły tryb awaryjny usunąłem ostatnie zainstalowane programy. System samoczynnej aktualizacji jest wyłączony, wiec to raczej żadna z updatów. Przeczyśiłem radiator na procesorze, ale nie pomogło. W końcu w biose wyłączyłem WLAN i ponownie uruchomiłem.... Włączył sie Skanuje teraz Nodem, ale raczej nic nie znajdzie. Co mogło być przeczyną i jak mogę wyelimonować taką usterkę. Jeszcze nie włączałem ponownie, wiec nie wiem czy będzie bez problemów. System to Windows 7Home Premium oryginalny. Prosze o pomoc Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2013 spróbuj może z awaryjnego zaktualizować sterowniki do wifi, może coś się tam posypało... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2013 Brak updatów to spory błąd, zarówno pod kwestią security jak i bugów, w które mogłeś właśnie wpaść (mała szansa, ale zawsze). Polecam zacząć od wywalenia wszystkich sterowników od WLAN'a, włączenie go w biosie i próbę wystartowania. Jak wystartuje to najnowsza instalka wprost od producenta z oficjalnej strony (żadnych nośników CD!), a następnie komplecik update'ów windowsa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2013 Ludzie, ludziska, słuchajta no. Łatki nie są po to, żeby wam robić na złość, tylko po to, żeby poprawiać błędy! Jak można wyłączać Win Update? Toż to pierwszy stopień do piekieł bugów! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Max25 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2013 Co do łatek bezpieczeństwa to macie rację, ale żeby z dnia na dzień taki błąd - brak ikon, brak odznak życia? Łatki zostały wyłączone jeszcze kiedy używany był internet mobiliny, a tam każdy megabajt na wagę złota Ja pamietam- jeszcze na XP, że te updaty zamiast pomagać to często szkodziły. Niby zwiększały bezpieczeństwo i łatały luki, ale przy okazji sypały się inne programy. Zaaktualizuje sterowniki do karty wifi i sprawdze co Bill zaproponuje mi z aktualizacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 nie zaszkodzi przelecieć ramu jakimś memtestem (najlepiej takim z dosu) i procka jakimś programem do testowania typu orthos - chociaż kilkanaście minut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Max25 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 (edytowany) Czy prgramem typu "Hiren's Boot DVD" da się zrobić takie "badanie" ? Edytowano Styczeń 22, 2013 przez Max25 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 Nie wiem, ale na pewno da się zrobić to wielce popularnym i zalecanym Memtest'em w wersji 4.20. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 Masz na hirensie memtest(i jakieś cyferki) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach