d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 Mam Maxtora z takimi objawami, bez problemu działał jakieś 6 lat, używany w trzech różnych kompach jako magazyn dla torrenta, więc pracował dość intensywnie. Obecnie odłączony, bo mam w kompie tylko jeden port PATA i podpięte dwa większe dyski, ale kiedy odłączałem go jakiś rok temu był w stanie idealnym. Gdzieś kiedyś rzuciła mi się w oczy informacja na temat możliwości zlikwidowania tego błędu poprzez update firmware-u, ale zanim się na to zdecydowałem Maxtor został przejęty przez Seagate i nie dało się już tego odszukać. Sprawdź, może Samsung coś zaradził dla swoich dysków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2013 Szczerze to mi się nie chce bawić bo dysk leży i robi albo za przechowywalnie plików przy formatowaniu używanego dysku na codzień lub jakiś backup a ostatnio nawet na testowanie - podłączam innego PC w garażu i różne konfiguracje i programy testuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach