Malas 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2013 Witam, Mam pewien problem. Zmieniałem hosting i musiałem przekierować domenę na IP. Posiadam ją w masternet.pl. Zrobiłem więc przekierowanie dns na ns1.masternet.pl i ns2.masternet.pl. IP sobie przekierowałem i jest ok. Problem polega na tym, że korzystam z poczty w google apps i muszę dodać te rekordy MX a w panelu masternet jest tylko jeden taki rekord i więcej ich nie mogę dodać. Jak daje np. 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM. lub samo ASPMX.L.GOOGLE.COM. to wyskakuje błąd: - Wartość docelowa dla rekordu MX jest nieprawidłowa (np: mail.host.pl/mail.host1.pl/mail.host2.pl/mail.host3.pl (adresy host'ów oddzielone ukośnikiem)) Pomożecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2013 Nie znam panelu kontrolnego MasterNET, ale zacytowany przez Ciebie błąd sugeruje, że powinieneś wpisać np.: aspmx.l.google.com/alt1.aspmx.l.google.com/alt2.aspmx.l.google.com/aspmx2.l.googlemail.com Bez wartości liczbowych, bez kropek na końcu - to zostanie dodane automatycznie przez panel kontrolny. Podobnie jest w panelu Home. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2013 Spróbuj napisać to z małych liter (próba 1) i ewentualnie usunąć końcową kropkę (próba 2) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2013 Już jest ok. Małe litery pomogły i usunięcie kropek. Dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach