NetMat 107 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2013 Witam, Orientuje się ktoś może gdzie znajdę sekcje netfilter configuration/core netfilter configuration w najnowszym jądrze (3.7.2) ?? Chodzi mi o tą sekcje : Chciałem sobie zrobić upgrade jądra bo aktualnie jestem na wersji 2 coś i nie mogę jej znaleźć. Z góry dziękuje za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2013 -> Networking support -> Networking options -> Network packet filtering framework (Netfilter) -> Core Netfilter Configuration Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2013 Właśnie kiedyś tak było wchodziło się w Networking -> Networking Options -> Network Packet Filtering i potem Core Netfilter configuration jednakże teraz gdy wchodzę w Networking support w środku tej sekcji mam tylko "--- Networking support" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2013 Ściągnąłeś source kernela z kernel.org? Jesteś pewny, że nie tworzysz go jakąś brzydką metodą typu make oldconfig? Ewentualnie w folderze z source'ami wpisz make defconfig - powinno załatwić sprawę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2013 Tak, pobrałem go od producenta z kernel.org, co do komendy którą wywołuje kernela to używam "make menuconfig" (preferuje instalacje bazującą na X window zamiast instalacje czysto tekstową) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2013 To nie jest instalacja czysto-tekstowa. Komenda make defconfig tworzy plik .config na bazie domyślnych ustawień, które potem możesz sobie wyedytować z pozycji menuconfig. Jesteś po prostu pewny, że menuconfig nie używa jakiś starych konfiguracji z aktualnego jądra itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2013 To nie jest instalacja czysto-tekstowa. Komenda make defconfig tworzy plik .config na bazie domyślnych ustawień, które potem możesz sobie wyedytować z pozycji menuconfig. Jesteś po prostu pewny, że menuconfig nie używa jakiś starych konfiguracji z aktualnego jądra itp. Tak tak wiem, dałem tylko uzasadnienie czemu używam make menuconfig ! Co do problemu, został magicznie rozwiązany po przez reboot serwera Z góry wszystkim dziękuje za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach