Mdx91 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2013 Od razu powiem że nie jestem pewny co do trafności działu więc z góry przepraszam A sprawa ma się tak: Skorzystalem z poradnika na supporcie IPB o automatycznej kopii bazy: http://forum.invisionize.pl/tutorials/article/43-cron-i-codzienna-kopia-bazy-danych/ Wykonalem wszystko i przyszedl czas na ustawienie crona w DirectAdmin. Wszedlem w Cronjobs Użyłem różnych ścieżek i oto co otrzymywałem na maila: Ścieżka: /domains/ponawijaj.pl/public_html/kopie_sql/mysql_backup.sh /bin/sh: /domains/ponawijaj.pl/public_html/kopie_sql/mysql_backup.sh: Nie ma takiego pliku ani katalogu Ścieżka: /home/ponawija/domains/ponawijaj.pl/public_html/kopie_sql/mysql_backup.sh /home/ponawija/domains/ponawijaj.pl/public_html/kopie_sql/mysql_backup.sh: line 2: /kopie_sql/kopia_bazy_danych_z_dnia_2013-01-11_23:10.sql: Nie ma takiego pliku ani katalogu Ścieżka: /public_html/kopie_sql/mysql_backup.sh /bin/sh: /public_html/kopie_sql/mysql_backup.sh: Nie ma takiego pliku ani katalogu Plik sprawdzałem z 10 razy i wygląda na to że jest dobrze wypełniony Ktoś ma jakieś pomysły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2013 (edytowany) Nie wspieram działania forum webhostingtalk.pl Edytowano Styczeń 15, 2013 przez hdmagc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mdx91 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2013 Dzięki wielkie za to. Podałem ścieżkę od /home/ i działa. A mam takie pytanie. Da radę edytować ten kod tak aby nadpisywało poprzednią kopie bazy? Chodzi ze np. dziś (sobota) robi kopie, a jutro usuwa sobotnią i tworzy nową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2013 Usuwasz `date` i nadpisuje ci sie wtedy plik, bo sa identyczne nazwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mdx91 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2013 Dzięki wielkie. Temat do zamknięcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach