winglet 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2013 Cześć, Prosiłbym o pomoc. Zaktualizowałem sobie OpenSSH do wersji 5.8 z tego co pamiętam z 4.8(albo 4.3). Po aktualizacji mam następujący problem. Gdy restartuje za pierwszym razem sshd /etc/ini.d/sshd restart albo poprzez service Serwer się restartuje. Ale gdy po chwili chcę wykonać drugi restart, wtedy wyrzuca mnie z konsoli, a sshd wchodzi w stan stopped. Dopiero gdy wchodzę przez konsolę z hypervm mogę uruchomić ponownie sshd. Aktualizowałem openssh w oparciu o: http://www.thecpaneladmin.com/upgrading-openssh-on-centos-5/ Mam centosa 5.8 jako vps. Prosiłbym o radę jak to naprawić. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2013 a logi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winglet 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2013 W logach nic nie się nie pojawia. Zauważyłem, że jak po restarcie odczekam kilka minut to mogę ponownie zrestartować sshd. Tylko dlaczego pojawiają się statusy OK i skąd można wiedzieć kiedy kolejny raz odpalić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach