FilipS 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 Witam, jeszcze wczoraj bez problemu mogłem się zalogować jako root przez ssh do mojego serwera. Dzisiaj wywala mi błąd "Access denied" mimo że wpisuję prawidłowe hasło. Mój system to CentOS 5. Próbowałem przez directadmin resetować ssh ale nic nie pomogło. Co ciekawe to w przeglądarce procesów DA jeśli wpiszę hasło roota to loguje się normalnie. Czy ktoś spotkał się już z podobnym problemem? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 Co mówi wpis "PermitRootLogin" w pliku konfiguracyjnym /etc/ssh/sshd_config Jeśli masz ustawione na "no" to nie możesz. Spróbuj zalogować się na użytkownika innego a potem su - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 (edytowany) Nie wspieram działania forum webhostingtalk.pl Edytowano Styczeń 15, 2013 przez hdmagc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FilipS 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 Mam iptables i niestety nie mogę zalogować się na serwer z mojego komputera, miałem utworzone tylko konto roota do ssh i teraz mam problem. Chyba że istnieje jakiś skrypt którym przez www mogę połączyć się z ssh to wtedy mnie powinien wpuścić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 (edytowany) Nie wspieram działania forum webhostingtalk.pl Edytowano Styczeń 15, 2013 przez hdmagc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 Plik konfiguracyjny usługi SSH możesz edytorać poprzez directadminowy File Editor. http://twojserwer.pl:2222/CMD_ADMIN_FILE_EDITOR?file=%2Fetc%2Fssh%2Fsshd_config Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FilipS 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 Ok, wielkie dzięki skasował się wpis AllowUsers dla roota, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach