outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2012 Witam Już tłumaczę. Dostałem wiadomość od pewnej agencji z którą współpracuję aby dostarczyć statystyki serwisu w tym zesatwienie na temat płci zarejestrowanych osób ( stosunek procentowy ). Jak to zliczyć uzywając myphpadmina? Mam kolumnę " sex " ale liczyć to z kilka godzin mi zajmie ( 6600 zarejestrowanych osób ) Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2012 select count(*) from tabela where sex="plec" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2012 coś nie chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2012 A coś więcej? Jakiś błąd wywala? Oczywiście tabela i płeć zamieniłeś na swoje dane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.gamebit.pl 6 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2012 (edytowany) coś nie chodzi Nie ma błędów w zapytaniu od regdosa. Chyba je bezmyślnie skopiowałeś. Wyciągasz jedną płeć, liczysz procent. No, a jak masz procent jednej płci to drugą liczysz odejmując ją od 100. Co "nie chodzi" u Ciebie? Edytowano Grudzień 30, 2012 przez www.gamebit.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2012 ok już zrobiłem. dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach