Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 13, 2014 łiii, kolejny medal, tym razem od Justysi Marit Marianowicz Bjoergen nie zdobędzie wszystkich medali, na tę chwilę jesteśmy z Marit kwita, po jednym złotym medalu w indywidualnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 13, 2014 Marcin Bjoergen chyba zapomniał leków na astmę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 19, 2014 Jest jakiś sposób na zablokowanie wyświetlania się GDZIEKOLWIEK frazy "Natalia Siwiec" ? Chodzi mi rzecz jasna o blokadę we własnej przeglądarce, nie globalnie Po prostu zaczyna mnie denerwować że co drugi news dotyczy tej ścierki. A ch.. mnie ona obchodzi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2014 Np. dla FF: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/greasemonkey/ i js zamieniasz ciąg znaków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 Wejdź na jakikolwiek portal z wiadomościami i będą ze 3-4 newsy z NS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 Dziwne, ja nawet nie wiem kto to jest: http://www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl - nie ma http://www.gazetaprawna.pl/ - tutaj też nie Nie wiem o jakich portalach mówicie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ola_DM 3 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 Na to to nawet ja nie zagladam he he tvn24 mi się zdarzy od czasu do czasu no i sportowe ale tam o niej nic nie piszą.. chociaz obiło mi sie ostatnio o uszy że Doda bęcki spuściła Szulimowej na jakiejś gali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 Pudelek srudelek... WP i Onet, tam jest jej pełno. Wiem że to są portale typu domena .tk czyli śmieciowe ale w tym śmietniku można czasem coś pożytecznego znaleźć vide relacja on-line z Ukrainy. Mniejsza o to, coś wymyślę... Mam forum, w zasadzie jeszcze nie wystartowało a już miałem kilka najazdów botów. Ta, pshemko... IPB nieco drogie, nie przewiduję tam super hiper ruchu, małe forum, takie malutkie, tyci SMF, vBulletin, myBB czy jakieś inne brać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 Mam forum, w zasadzie jeszcze nie wystartowało a już miałem kilka najazdów botów. Ta, pshemko... IPB nieco drogie, nie przewiduję tam super hiper ruchu, małe forum, takie malutkie, tyci SMF, vBulletin, myBB czy jakieś inne brać ? Jeden z twórców stack exchange pisze Discourse. Świeże ujęcie, bez bagażu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 Ja wchodzę na onet sprawdzić sport i jakieś technologie jak coś jest. Głównie tak przejrzę pierwszą stronę i jak nic ciekawego nie ma to wychodzę, ale ona tam jest w 5 miejscach na głównej zwykle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 Loł King haha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 Pudelek srudelek... WP i Onet, tam jest jej pełno. Wiem że to są portale typu domena .tk czyli śmieciowe ale w tym śmietniku można czasem coś pożytecznego znaleźć vide relacja on-line z Ukrainy. Mniejsza o to, coś wymyślę... Skomentuję metaforą: skoro grzebiesz w szambie to nic dziwnego, że ręka gównem śmierdzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 22, 2014 Mam problem z wyświatlaniem WHT w przeglądarce FireFox. Znikły wszystkie grafiki, tekst jest jeden po drugim, nie idzie się nawet połapać co i gdzie kliknąć żeby napisać posta. Pobrałem WaterFox i problemu nie ma. Podobny przypadek na FF miałem na własnej stronie kiedy to poznikały mi wszystkie grafiki i był tekst jeden po drugim. Adblock odpada, mam poblokowane kilka elementów i kilka adresów reklamowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2014 ctrl +f5? czyszczenie ciastek i cache? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tranos 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2014 MyBB Wchodzę na moje testowe forum phpbb3 a tam... 100 osób zarejestrowanych... 12 tyś tematów... 20 tyś postów. Muszę to wywalić, bo jeszcze mi hosting podziękuje Miałem kiedyś forum. Z racji, ze ruchu zbyt wielkiego nie było to odpiąłem wszystkie linki ze strony i zapomniałem. Po jakiś 3-4 miesiącach dostaje maila z hostingu ze moja baza danych przekracza dopuszczalne rozmiary. Było tego kilka giga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 25, 2014 Sam chwilowo zainteresowałem się właśnie myBB. Na lickę na IPB mnie nie stać, chyba że ktoś ma jakąś wygasłą to mogę kupić - grunt żeby było na legalu wszystko. Na vBulletin też mnie nie stać. Miałem Przemo ale atakowały mnie boty z tajemniczej krainy "Dinnic". phpBB3 również ma jakieś jaja z tymi botami, dodatkowo nie znalazłem odpowiedniego stylu. Padło więc na myBB. Zdaje się że jeden ze znanych użytkowników WHT dość sprawnie działa na rzecz społeczności myBB, a w jego nicku jest konkurent Intela Znalazłem odpowiedni styl, moduł przeciw durnym botom (pytania antyspamowe), kilka ciekawych pluginów. Implementacja dodatków wygląda na łatwiejszą niż w phpBB. Potrzebuję na niewielkie forum własne, jak to będzie wyglądało w praktyce to się okaże na dniach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2014 Użytkuje phpBB3 i żadnych botów. Jedno pytanie antyspamowe dobrze napisane i bez zmartwień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2014 (edytowany) W MyBB jest coś takiego jak "ukryte pole captcha". Dobrze wybierając nazwę pola wyeliminowałem boty zupełnie (opiekuję się jednym forum na MyBB od ok. 8 miesięcy, cisza i spokój). Dla zwykłych użytkowników rejestracja nie nastręcza problemów, bo nie ma żadnego widocznego captcha, żadnych pytań, nic. Metodę z MyBB zaimplementowałem w Wordpressie i spamerskie komentarze jak ręką odjął zniknęły, niepotrzebny akismet, pytania, captcha ani nic innego. W phpBB modified by Przemo kiedyś przed wieloma laty wrzuciłem jakiś zmodyfikowany moduł captcha (który chyba nawet w późniejszej wersji stał się integralną częścią skryptu) i cisza jak makiem zasiał od lat, ani jednego natręta. Do SMF dokleiłem już dość dawno własnoręcznie napisany kod z pytaniem "jesteś botem? tak/nie" (tyle, że po angielsku, bo to anglojęzyczne forum) i mam skuteczność 99,95+% jeśli chodzi o zabezpieczenie przed botami. To samo co w SMF, ale po polsku, sprawdziłem kiedyś kiedyś kiedyś na pewnej "księdze gości", i tam miałem 100% skuteczności przez kilka lat. Dlatego też wprowadziłem to w SMF. Generalnie uważam, że grunt to unikalność rozwiązania. Unikalna metoda, unikalne nazwy dla wymaganych pól POST, cokolwiek unikalnego, indywidualnego, a nie dostępny do pobrania masowo dodatek czy modyfikacja. No i warto brać pod uwagę komfort zwykłych użytkowników, niech wprowadzone rozwiązanie przeszkadza im w jak najmniejszym stopniu (a najlepiej w ogóle, co na chwilę obecną mam i na MyBB i w Wordpressie i mógłbym podobne rozwiązania zakodować w każdym innym skrypcie). Gorzej, jeśli wiele osób poszłoby w moje ślady, wówczas z pewnością ktoś pokusiłby się o napisanie bota radzącego sobie z tymi już nie unikalnymi, już nie indywidualnymi zabezpieczeniami. Edytowano Luty 25, 2014 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 26, 2014 (edytowany) Mam dziwny problem ze smart-em. Device Model: ST500DM002-1BD142 SMART Attributes Data Structure revision number: 10 Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds: ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE 1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 110 100 006 Pre-fail Always - 27904376 3 Spin_Up_Time 0x0003 100 100 000 Pre-fail Always - 0 4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 8 5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 100 100 036 Pre-fail Always - 0 7 Seek_Error_Rate 0x000f 100 253 030 Pre-fail Always - 361708 9 Power_On_Hours 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 37 10 Spin_Retry_Count 0x0013 100 100 097 Pre-fail Always - 0 12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 8 183 Runtime_Bad_Block 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0 184 End-to-End_Error 0x0032 100 100 099 Old_age Always - 0 187 Reported_Uncorrect 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0 188 Command_Timeout 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0 189 High_Fly_Writes 0x003a 100 100 000 Old_age Always - 0 190 Airflow_Temperature_Cel 0x0022 064 063 045 Old_age Always - 36 (Min/Max 32/37) 194 Temperature_Celsius 0x0022 036 040 000 Old_age Always - 36 (0 23 0 0) 195 Hardware_ECC_Recovered 0x001a 045 041 000 Old_age Always - 27904376 197 Current_Pending_Sector 0x0012 100 100 000 Old_age Always - 0 198 Offline_Uncorrectable 0x0010 100 100 000 Old_age Offline - 0 199 UDMA_CRC_Error_Count 0x003e 200 200 000 Old_age Always - 0 240 Head_Flying_Hours 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 245002114433061 241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 377949061 242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 2479291349 Te wartości (1 i 7) są normalne przy dysku, który chodzi 37h? Edytowano Luty 26, 2014 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2014 To je Seagate, tego nie pojmiesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 26, 2014 No własnie czytałem że lubią mieć krzaczki, ale zastanawiałem się czy we wszystkich modelach takie rzeczy się spotka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2014 (edytowany) Rozumiem co to znaczy: "IMO we should write in one language at a time." Rozumiem też co oznacza: "IMHO we should write in one language at a time." Osobiście staram się pisać pełne zdania, pełne wyrazy ("in my opinion / in my humble opinion"), ale te i inne najpopularniejsze, najpowszechniej używane skróty rozumiem. Czego NIE rozumiem to: "IMO powinniśmy pisać w jednym języku naraz." NIE rozumiem też sformułowania: "IMHO powinniśmy pisać w jednym języku naraz." Czyżby coś w rodzaju "intelektualne myśli obrazotwórcze"? A może "intratne moduły harcerskich opinii"? Powtarzają się sformułowania podobne do powyższych niestety coraz częściej. Moim zdaniem, moim skromnym zdaniem, powinniśmy pisać w jednym języku naraz. Albo piszmy po angielsku, albo piszmy po polsku. Zastanówmy się, jak to w ogóle wygląda i brzmi, gdy w jednym zdaniu używamy dwóch jednocześnie: "In my humble opinion powinniśmy pisać w jednym języku naraz." Edytowano Marzec 6, 2014 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2014 Nie używasz pisząc po polsku takich skrótów jak PIN na przykład? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2014 pamiętaj żeby też nie używać ps, etc, itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach