Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2017 To jest wejście siedziby M.E.Doc https://niebezpiecznik.pl/post/kolejny-grozny-globalny-atak-tym-razem-ransomware-petya-ofiary-sa-takze-w-polsce/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2017 Doradzicie router do użytku domowego.Podstawowe wymagania:gigabitowe porty i standart ac bezprzewodowo.Powierzchnia budynku nie wielka więc z tym raczej nie będzie problemu urządzeń mało, ale NAS na kablu potrzebuje sporej przepustowości.Znajdę coś lepszego cena/jakość od tp-link C 1200 myślałem też o asus 1200g+. Obawiam się jednak, że urządzenia tej klasy mogą oferować rzeczywiste słabe parametry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2017 (edytowany) szukałem "czegoś taniego do domu najlepiej z gigabitem i 5ghz bo 2,4 zapchane" i na dev ops sys ops polska polecili mi netis'a wf2780. Śmiga bardzo fajnie. Chyba jedyna wada to antenki wbudowane nieodkręcane (4 sztuki). Edytowano Sierpień 2, 2017 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2017 hmm ciekawe. Dzięki choć dziwnie tanie. Jaki to ma system bo nie widzę informacji na ten temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2017 (edytowany) @Kszysiu I tak daje radę ten Netis bo cena jak za te parametry bardzo niska? @sylver74 tu masz emulator tego routera http://www.netis-systems.com/Uploads/Support/Emulators/WF2780_EN/index.htm Edytowano Sierpień 2, 2017 przez vjdj (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2017 (edytowany) ... Edytowano Wrzesień 6, 2017 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość morda Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2017 (edytowany) szukałem "czegoś taniego do domu najlepiej z gigabitem i 5ghz bo 2,4 zapchane" i na dev ops sys ops polska polecili mi netis'a wf2780. Śmiga bardzo fajnie. Chyba jedyna wada to antenki wbudowane nieodkręcane (4 sztuki). ma netisa 100mbit dual 2710, dosc maly i fajny, ciekawe czy 2780 oferuje tak dobry zasięg a może ma lepszy? 30mbit, ok. 60m bez pełnej widoczności, wiele ścian (blok, 4 klatki schodowe) testowalem swego czasu archera ok. 250zł, fakt mial trochę mocniejsze 5ghz, od netisa, ale cena 250zł a netis 80zł reasumując dwaj moi aktualni faworyci: 1. edimax br6208ac - wygrał zasięgiem (kupowałem w cenach 30-100zł) 2. netis wf2710 (60-99zł) Edytowano Sierpień 10, 2017 przez morda (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2017 mam względnie duże mieszkanie (57m2), ale względnie foremnym prostokącie więc w najdalszym rogu mieszkania mam od routera nie więcej niż 10m i sprawdza się, laptop raczej zawsze pokazuje co najmniej 4 kreski. na telefonie w sumie uwagi nie zwróciłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość morda Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2017 (edytowany) testy odległego usera za pomocą funkcji przepustowość programu nettools 2.4MHz, ok 60m, edimax br6208ac vs netis wf 2780 (średni/minimalny/maksymalny w Mb) 1. edimax 41/20/58 (100mbit) 2. netis 26/10/44 (gigabit) ciekawość bierze, jakie będą transfery nowszego, gigabitowego edimax'a bo jego br6208ac póki co w moich testach nie do pobicia Edytowano Sierpień 12, 2017 przez morda (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2017 Aha... Widziałeś kiedyś mikrotika z AC i gigabitem poniżej 500zł? bo my tu gadamy o sprzęcie poniżej 200.60m w zastosowaniach domowych to trochę... dużo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mruczek Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2017 Aha... Widziałeś kiedyś mikrotika z AC i gigabitem poniżej 500zł? bo my tu gadamy o sprzęcie poniżej 200. Jasne. 962UiGS-5HacT2HnT. Około 460 zł brutto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość morda Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2017 Aha... Widziałeś kiedyś mikrotika z AC i gigabitem poniżej 500zł? bo my tu gadamy o sprzęcie poniżej 200. 60m w zastosowaniach domowych to trochę... dużo... zależy ile domów bierzesz pod uwagę ;p raz kolo z wawy miał je po 30 to kupiłem 20x dodam iż edimax br6208ac pobiera 3.4W a gigabitowy netis wf2780 5,8W w tym zastosowaniu nie polepszył, większy pobór energii... na raziie na półkę intrygowały mnie swego czasu ciągłe problemy gdy obaj byli po 2.4 teraz bliski user po 5ghz a odległy po 2.4 i zero problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2017 Coś za coś. Obsługa 1gbit też swoje robi, odbija się na poborze prądu Trochę śmiesznie wg mnie jak sprzęt ma szybsze wifi niż interfejs kablowy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2017 Jeśli ktoś ma shopera na własnej licencji to dziś dostałem maila, że będą wymagali od teraz zakupu corocznego wsparcia technicznego żeby sklep działał... ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2017 Nie wiesz czy to dla nowo zakupionych czy dla starych też?, bo też dostałem te info. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2017 Nie wiesz czy to dla nowo zakupionych czy dla starych też?, bo też dostałem te info. Jeśli nie zrobisz update to raczej tego nie wymuszą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2017 Raczej tak, myślałem bardziej kwestii jak to jest w ich regulaminie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2017 ooo szeroko, zaraz będzie gownoburza, forum sprzedane...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2017 Jakoś wszystkim (łącznie ze mną) to umknęło, a okazuje się, że już 14 sierpnia przepięte na DNSy nazwa.pl . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2017 No niestety, czas się będzie jutro pożegnać. Po 13 latach z WHT!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2017 Dlaczego zaraz pożegnać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2017 No niestety, czas się będzie jutro pożegnać. Po 13 latach z WHT!!! a co się stało ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2017 Myślisz,że wht stanie się teraz tubą nazwy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MatX_ 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2017 (edytowany) Są pierwsze efekty! http://top100.wht.pl/ https://web.archive.org/web/20170606043241/http://top100.wht.pl/ Co prawda kilka miesięcy minęło ale firma zaliczyła niesamowity postęp Jestem pod wrażeniem! Edytowano Wrzesień 4, 2017 przez MatX_ (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2017 (edytowany) Edytowano Wrzesień 8, 2017 przez Pan Kot (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach