Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies. Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności .
Skocz do zawartości
Gość nrm

WHT Cafe / Gadka szmatka / O wszystkim i niczym...

Polecane posty

Gość

Znam przypadek, że mieszkanie było w bloku, parter, jakoś nisko generalnie blok, wśród wąwozu osiedlowego i Play miał ostre problemy, tylko na balkonie działał. T i Plus wcześniej - OK. Chyba coś jest na rzeczy.

Gość

Preferowaną siecią jest zawsze sieć macierzysta, więc jeśli masz nadajnik Play w zasięgu na choćby minimalnym zasięgu to bedzie starało się z nim łączyć. Rozwiązaniem jest ręczny wybór sieci, zazwyczaj rozwiązuje to problem.

Cytat

Nadajnik mam w miejscowości więc problemu mieć nie będę.

W Łodzi ich na palcach nie policzysz a problemy z zasięgiem to codziennosc. ;)

Wracając do tematu naprawdę ważnego: 7.4 cm ma już maleństwo. USG "genetyczne" zrobione. Przezierność karkowa w normie, wad żadnych nie ma. Wyposażenie raczej standardowe: główka, korpus, rączki i nóżki ;) Płci określić się jeszcze nie da.

Gość

To samo pomyślałem : (((

opozycja jest pro-ame, ten rak to też chyba ściema... jak KGB miało w latach 50-60 takie metody, że potrafili wywołać coś z niczego w człowieku, że stał, nagle się odwrócił i strzelał sobie w głowę - to tak jak z samobójstwami u nas...

A na onecie komentarze, że "wreszcie uwolnieni jak my 3 lata temu" - ja nie wiem, jakim trzeba być tępakiem, by takie bzdury pisać?

Co do przyczyn śmierci Chaveza jestem w stanie przyjąć, że nastąpiła ona z powodu choroby, od dawna wiadomo było, że z jego zdrowiem jest niedobrze, sam też tego jakoś specjalnie nie krył. Konsekwencje mogą być jednak rzeczywiście bardzo nieciekawe dla Ameryki Łacińskiej, jeśli Wenezuela znów wpadnie w szpony amerykańskich korporacji, to zapewne posypie się cały antykorporacyjny front i znów warunki w tym regionie dyktować będą prezesi korporacji naftowych z U.S. of A. a narody, które zaczynały korzystać z bogactw swoich krajów z powrotem zostaną spauperyzowane i zdegradowane do roli taniej siły roboczej. Innymi słowy na powrót staną się republikami bananowymi, albo jeszcze inaczej nastąpi polonizacja Ameryki Łacińskiej ;)

No już dawno było mówione , że go napromieniowano , nie jest to trudne eh

Tam serwisy jak onet , wp to wiesz ... tak są obiektywne że nie ma co heh ;)

Ciekawe jaka będzie Venezuela teraz , każdy kraj z Ameryki południowej płaci haracz do USA w postaci ropy lub innych materiałów.

Gość Pokuć

Zmarł ostatni Wielki Trybun Ludowy Ameryki Południowej... szkoda, bo twardo stawiał się pejsom z Waszyngtonu. Teraz jeżeli kraj wpadnie w łapy korporacji to wyssą wszystko, przejmą, znacjonalizują etc. Yankee to home !

Gość Kamikadze

Co wy wiecie o atakach DDoS hehe:

Życiowe. Informatyczne.
1. Jedna ludzka komórka zawiera 75 MB informacji genetycznych
2. Dlatego jeden plemnik 37,5 MB
3. W jednym ml spermy jest 100 milionów plemników
4. Przy ejakulacji trwającej średnio 5 sekund uwolni się 2,25 ml spermy
5. Z wyliczeń otrzymamy, że przepustowość danych męskiego penisa wynosi (37,5 MB x 100 MB x 2,25)/5 = 1687,5 Terabajtów na sekundę
6. W wyniku tego wiemy, że żeńskie jajeczko jest zdolne wytrzymywać ataki DDoS o objętości więcej niż 1,5 Pentabajtów na sekundę a przy tym przepuści tylko jeden pakiet danych. Tym samym jest to najlepszy hardware'owy firewall na świecie!
7. Jedna wada... Ten jeden jedyny pakiet, który system przepuści, zawiesi cały system na 9 miesięcy.

Dnia 3/6/2013 o 21:32, pedro84 napisał:

Ale DDoSa puściłem :D

Jesteś dobrym hackerem Andrzeju ;)

mi się Pedro najbardziej podoba Twój entuzjazm i radość, aż czuć przez monitor,

ode mnie najlepszego i wiele radości życzę ;)

Dzięki Edart ;) Radość? No pewnie, pierwszy potomek. Mały człowiek będzie, samo to, że będę codziennie patrzył jak rośnie, jest świetne.

Dnia 3/6/2013 o 21:55, pedro84 napisał:

Zastanawiam się teraz jaki następny cel obrać? CF? AWS? Kilka kwestii technicznych tylko do rozwiązania pozostaje...

:D

W brew temu jak ci się wydaję to bardzo proste ;)

Wystarczy że nauczysz swoją kobietę pobierania nowego oprogramowania .

wget http://tabletka antykoncepcyjna

Możesz też zacząć szyfrować protokół xD

Codzienna aktualizacja certyfikatu po https://condons

:lol:

Dnia 3/6/2013 o 22:17, pedro84 napisał:

Dzięki Edart ;) Radość? No pewnie, pierwszy potomek. Mały człowiek będzie, samo to, że będę codziennie patrzył jak rośnie, jest świetne.

Baa ile radości w dodatku ta duma, teraz masz pewność że ślepakami nie strzelasz.

Gość Kamikadze
  Dnia 3/6/2013 o 22:05, Edart napisał:

mi się Pedro najbardziej podoba Twój entuzjazm i radość, aż czuć przez monitor,

ode mnie najlepszego i wiele radości życzę ;)

Hmmm... A nie dymi ci się tam coś? :D hehe

Tylko pamiętaj żeby nie wchodzić na inne strony nawet po https bo wirusy ci wpadną przez luki w oprogramowaniu. Popularnym jest ostatni HIV ;)

Tego nawet antywirusy nie mają w swojej bazie wirusów ;) Także nie masz co go aktualizować hehe.

Pomyśl też o nowym dysku dla potomka bo wget http://dziecko.dom to dość duży plik, więc zainwestuj w dysk i transfer. Warto też doinstalować bezpieczne łatwi i programy

apt-get install wodka piwo koledzy

czasem pomaga też impreza, ale czasem zdarzają się dziury w tym oprogramowaniu ;)

A i za 9 miesięcy zabroń logowania się na roota bo mały ci zacznie ataków brute-force w systemie ;)

Spoko, nie martwcie się, wchodzę tylko na dobrze znane strony - oczywiście certyfikacik musi być, to podstawa.

Ślepakami nie strzelam, czystej jakości amunicja.

Wy to się jeszcze o tym naczytacie, nie bójcie się. Zrobiłem się ostatnio strasznie monotematyczny: albo programowanie, albo dzieci :D

Gość

Ja też pedro podziwiam. Taki wręcz kobiecy entuzjazm do dzieci heh.

Ja jakoś się jeszcze nie widzę, choć pracowałem z różnymi dziećmi.

Dnia 3/6/2013 o 22:39, pedro84 napisał:

Spoko, nie martwcie się, wchodzę tylko na dobrze znane strony - oczywiście certyfikacik musi być, to podstawa.

Ślepakami nie strzelam, czystej jakości amunicja.

Wy to się jeszcze o tym naczytacie, nie bójcie się. Zrobiłem się ostatnio strasznie monotematyczny: albo programowanie, albo dzieci :D

Andrzejku ale mam nadzieję że WHT pierwsze zobaczy foto z badania usg niż teściowa ;) oj bo focha walniemy :P

Fotkę z USG to mogę Wam nawet jutro walnąć, w sumie to nie pomyślałem wcześniej. Dziadkowie wszelakiej maści jeszcze nawet nie wiedzą ;)

Dnia 3/6/2013 o 22:41, Sponsi napisał:

Ja jakoś się jeszcze nie widzę, choć pracowałem z różnymi dziećmi.

może dlatego, ja się nie widziałem do czasu aż się moich doczekałem,

Sponsi, zaryzykuj, zrób se, obadasz czy się zobaczysz ;)

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.