Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2012 (edytowany) Witam, próbuję usunąć linię tekstu poprzez sed, ale robi się coś dziwnego. Mój skrypt: #!/bin/bash echo "ssdf" sed '3d' test.txt Wyrzuca mi na ekran ten plik bez 3 linijki, ale jak otworzę go to ona nadal tam jest (ta trzecia linijka) Co może być problemem ? Proszę o pomoc chmody na skrypt to standardowo x Edytowano Grudzień 26, 2012 przez mpm1122 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2012 sed -i rozwiąże Twój problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2012 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2012 Tak, wiem zapomniałem o -i,niestety sprężam się jak tylko mogę i zapominam o takich rzeczach... Obaj dostajecie po reputacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach