Neeein 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2012 Witam, Kupilem domene w 1&1.co.uk, hosting mam w cloud host. Jestem zielony w temacie ale postanowiłem kupić domene i hosing osobno a następnie podpiąć hosting pod domene. Tak wiec zmienilem w panelu 1&1 ustawienia dns i pytanie czy dobrze to zrobiłem? W panelu widze że dns jest "updating" , jeżeli zrobiłem to dobrze to ile to potrwa? btw. chciałbym dodać na strone live support , czy musze zmienić również IP Address (A-Record)w panelu 1&1 czy to nie ma nic do rzeczy? dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2012 Stronę masz na ns1.mainnameserver.com? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czaczawik 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2012 ns1.mainnameserver.com oraz ns2.mainnameserver.com musisz zmienic na DNS Twojego hostingodawcy. Poszukaj u nich na stronie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2012 (edytowany) Ależ "ns1"(aka. "ns") oraz "ns2.mainnameserver.com" odpowiadają poprawnie dla wyszczególnionej domeny. SOA 2012122592 zdaje się wskazywać, że chyba tak ma być... Neeein - jeśli hosting wskazał właśnie te serwery nazw - to tak, wszystko zdaje się być w porządku. Jak długo to trwa? W przypadku .com może trwać do 48 godzin, choć z reguły dużo szybciej. Na chwilę obecną dla mnie Twoja domena wyświetla "403 Forbidden" - zatem wygląda to tak, jakbyś nie wgrał żadnej treści na konto hostingowe. Jeśli wybierasz serwery nazw hostingodawcy, to wówczas one są odpowiedzialne za Twoją domenę i subdomeny w niej i to na nich będziesz ewentualnie ustawiał wszelkie rekordy DNS ("A", "CNAME", "MX" itd.). Ustawianie wszelakich rekordów DNS na 1&1 będzie miało sens tylko wtedy, gdy powrócisz do używania serwerów nazw 1&1. Edytowano Grudzień 26, 2012 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach