Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2012 Witam Stworzyłem panel logowania z tego poradnika. Wszystko śmiga, nie ma problemów. Dalej chciałem wykorzystać zmienną $login, którą podajemy w pliku login.php (podczas logowania), do pliku panel.php i tam na niej dalej operować podczas operacji w bazie danych. Jak przekierować tą zmienną? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2012 Spróbuj wczytać ten plik (nie wiem czy ci się nie posypie) za pomocą require lub require_once Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2012 Fakt, wczytuje się także formularz logowania, dalej - nie mogę wykonywać zapytań do bazy Na chwilę obecną plik panel.php wygląda tak(nie sugerujcie się zapytaniem etc., gdyż dopiero się ucze): <?php include("kick.php"); echo " <br /> Wyslij pieniądze: <br /> <form action = 'index.php?action=login' method = 'post'> Ile: <input type = 'text' name = 'ilosc' maxlength='20' size = '10'> Komu: <input type = 'text' name = 'nick' maxlength='29' size = '10'> <input type = 'submit' value = 'Dodaj wpis'> </form>"; include_once('login.php'); $login=$test; $ilosc = $_POST['ilosc']; $nick = $_POST['nick']; echo $ilosc.'<br>'; echo $nick.'<br>'; $query="SELECT * FROM iConomy WHERE `username` = ".$test.""; $result=mysql_query($query); if(mysql_result($result,0,"balance")) $dd = mysql_result($result,0,"balance"); else $dd=0; $dd=$dd-$ilosc; echo "Wysłano: ".$ilosc.", a masz: ".$dd." Twój nick to:".$test; echo '<br><a href="index.php?action=logout">Wyloguj</a>'; ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2012 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2012 Dziękuje bardzo- działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach