Nmar 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2012 (edytowany) Mam pytanie odnośnie linuksa na desktopie, chciałbym zmienić Ubuntu na Minta tylko nie wiem na które środowisko się zdecydować? Jakie są plusy a jakie minusy poszczególnych środowisk? Aaa zapomniałem dodać - co to mate i cinnamon to wiem ale w praktyce nigdy nie używałem na tyle, żeby mieć porównanie. Edytowano Grudzień 18, 2012 przez Nmar (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2012 http://bit.ly/TvgkVy Ja od zawsze używam cinnamona, może nie mam porównania ale jest w porządku jak dla mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nmar 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2012 Nie wygogluje czegoś co polega na doświadczeniach z codziennego użytkowania. Co to mate i cinnamon to wiem, nawet kiedyś używałem cinnamona na ubuntu ale chodzi mi o wasze doświadczenia a nie suche info z google :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2012 A ja powiem tak. Używałem jednego i drugiego i jeśli mam być szczery to to jest wybór w zakresie własnych preferencji. Cinammon można powiedzieć, że jest "nowszym" rozwiązaniem, a zatem jak ktoś się lubi bawić w stwierdzenia "niestabilny" to może go tutaj użyć . Mate z kolei jest w mincie już od dłuższego czasu i również nie ma z nim problemów. Osobiście preferuję Cinammon'a, ale naprawdę - obydwie te powłoki są na bardzo podobnym poziomie zarówno wizualnym jak i wydajnościowym. Wg mnie sam potestuj - zobacz na której Ci się lepiej klika i ją wybierz. Jednym się podoba Gnome, innym XFCE, jeszcze inni zostają przy starym dobrym KDE, a pasjonaci wizualni wybiorą np. Enlightenment. A poza tym mamy przecież jeszcze LXDE, dwa wymienione powyżej z Minta i milion innych... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2012 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
c_tom 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2012 pobierz http://www.linuxmint.com/download_lmde.php i pobaw się na wersjach live , każdy ma inne upodobania. Ja osobiście pracuję na cinnamon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach