mag80 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 witam, może ktoś polecic dobry hosting pod prestashop? Chodzi mi o profesionalne podejscie do sprawy , bezawaryjność serwerów i obsługę techniczną , która w razie komplikacji jest w stanie pomóc. Sklep bedzie miał ok. 500 produktów, więc nie mam zapotrzebowania na serwer dedykowany.Budżet też nie jest wielki - 100 - 200 zł rocznie na początek. Na czym mi zależy to : -stabilność serwera i jak najmniejsza awaryjność (na hostingu trzymam też pliki jpg do szablonu aukcji na allegro - kiedy serwer pada - moje aukcje znikają i do naprawienia serwera obrót wynosi równe 0zł :/ -możliwość zainstalowania prestashop - na forum presty jest masa wątków dot. serwerów , gdzie zainstalowanie tego skryptu jest wyzwaniem. mając szeroki wybór tego chciałbym uniknąć. -porządne limity - ewentualnie ich brak -możliwość zakupu (najlepiej u tego samego dostawcy) zainstalowania w przyszłości certyfikatu ssl -w miarę niska cena za hosting i odnowienie domeny. Wiem , że przynajmniej 1 firma w polsce ma hosting dedykowany pod prestę - seoline.pl - niestety numer tel. podany na ich stronie nie istnieje, na maile tez nie odpowiadają więc po firmie została chyba tylko strona Będę wdzięczny za opinie osób , które mają już działajacy sklep i mogą coś polecić. Na tą chwilę mam wykupiony hosting w cal.pl , ale nawet szkoda czasu żeby się o tym rozpisywać . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Chcąc poważnie zająć sie sklepem na preście chyba zacznij od vps-a. Jak zacznie sie ruch na sklepie to współdzielony hosting szybko nie wyrobi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 -stabilność serwera i jak najmniejsza awaryjność (na hostingu trzymam też pliki jpg do szablonu aukcji na allegro - kiedy serwer pada - moje aukcje znikają i do naprawienia serwera obrót wynosi równe 0zł :/ Oblicz sobie ile ponosisz strat z powodu niedziałającego hostingu i przeznacz te środki na usługe z wyższej półki. Nie ma co liczyć że hosting za 100 PLN/rok nadaje się na sklep i że będzie niezawodny. -porządne limity - ewentualnie ich brak W miarę jak limity stają się coraz "porządniejsze" lub następuje ich brak stabilność usługi spada (mówimy o hostingu współdzielonym). Brak limitów powoduje, ze każdy może zająć całą dostępna moc serwera dedykowanego i Tobie nic nie zostanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Zapraszam do www.Hekko.pl - u nas presta działa poprawnie. W razie wątpliwości możesz przetestować serwer. Jeśli zamówisz usługę do końca miesiąca, to nawet po nowym roku będziesz mógł opłacić ją w promocyjnej cenie na pierwszy rok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mag80 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2012 Oblicz sobie ile ponosisz strat z powodu niedziałającego hostingu i przeznacz te środki na usługe z wyższej półki. Nie ma co liczyć że hosting za 100 PLN/rok nadaje się na sklep i że będzie niezawodny. W miarę jak limity stają się coraz "porządniejsze" lub następuje ich brak stabilność usługi spada (mówimy o hostingu współdzielonym). Brak limitów powoduje, ze każdy może zająć całą dostępna moc serwera dedykowanego i Tobie nic nie zostanie. celna uwaga, troche strat z racji awarii serwerów w ostatnim roku było , chociaż myslę ,że to cal.pl daje ciała - awarie są bardziej niż częste i pamiętam co najmniej 2 kilkudniowe - o tej firmie można dość sporo złego przeczytać od innych użytkowników, na tym forum także. myslę ,że u innych dostawców wygląda to może troche drożej, ale znacznie lepiej. Jeśli chodzi o vps to już droga sprawa, do tego trzeba samemu serwer obsłużyć, a moim przypadku to już generuje znaczne koszty, bo samemu nie dałbym rady.Skłaniam się raczej do współdzielonego serwera w dobrej firmie, może być większy pakiet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach