MrHaribo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Witam. Chciał bym móc odpalać proces przez stronę internetową znajdującą się na maszynie. (Ubuntu 12.04, apache 2, ) . Mam zainstalowane php, tylko teraz nie wiem jak wykonać taki skrypt. Chodzi o to że gdu klikam start proces się uruchamia, gdy stop zabija go. Ważne : proces odpala się przez wine. Umiał by ktoś coś takiego zrobić? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Poczytaj: http://php.net/manual/en/function.system.php http://php.net/manual/en/function.exec.php Poza tym user pod którym jest odpalony proces apache powinien mieć uprawnienia do uruchamiania danej aplikacji. Proste. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Bezpieczniejsze będzie SSH2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MrHaribo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Hmm a może jaśniej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Najjaśniej to ci google opowie PHP SSH2 to skrypt gdzie wykonasz różne komendy za pomocą PHP tak jak byś logował się na dane konto po SSH. Czyli jak chcesz np. uruchomić jakąś grę, zmienić plik, usunąć coś albo wykonać jakieś polecenie root to SSH2 przychodzi z pomocą... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
igor_s 30 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2012 Tak dokladniej to php-ssh2 to nie skrypt a funkcja Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2012 Tak dokladniej to php-ssh2 to nie skrypt a funkcja Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 No tak, ale używasz do tej funkcji skryptu napisanego w PHP (starałem się jak najprościej wytłumaczyć) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2012 Tak dokladniej to php-ssh2 to nie skrypt a funkcja Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Tak dokładniej to nei funkcja, a bilbioteka ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach