globox99 29 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Witam, posiadam server minecraft. Odpalam go i w HTOP pojawia się duża lista PID Obrazek poniżej. Czy to normalne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 MC już mnie niczym nie zadziwi Spróbuj rozbić na kilka rdzeni serwer bo jak na razie pchasz wszystko na jeden przez co mogą ci się tak procesy kolejkować... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 masz tam java-7 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
globox99 29 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Spróbuj rozbić na kilka rdzeni serwer bo jak na razie pchasz wszystko na jeden przez co mogą ci się tak procesy kolejkować... Jak to zrobić? masz tam java-7 ? Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 z java-7 i system 64bit sam powinien rozbić na kilka rdzenie u mnie tak jest, bo przy 32bit systemie i java-6 tak już nie było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 z java-7 i system 64bit sam powinien rozbić na kilka rdzenie u mnie tak jest, bo przy 32bit systemie i java-6 tak już nie było. htop pokazuje inaczej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Tak swoją drogą doczepiając się do tematu...Jest w ogóle jakakolwiek metoda, żeby "wymusić" na danej aplikacji korzystanie ze wszystkich rdzeni zamiast z jednego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Nie, aplikacja musi to wspierać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
globox99 29 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Hmm. Do dlaczego mam tak dużo PIDów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2012 Ja mam jeszcze więcej przy MC, ale dziwni mnie aż takie duże użycie pamięci u Ciebie. To było na pełnym serwerze? Tam trzymasz tylko 100 osób, czy to są te 3 serwery (fb, sv, sb). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach