Nmar 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2012 Witam, po przeczytaniu tego artykułu http://www.dobreprogramy.pl/Dlugi-nos-Larryego-Ellisona-Pinokio-co-Ty-robisz-z-MySQLem,Aktualnosc,37784.html postanowiłem więcej nie używac MYSQL-a. I teraz tak, co do PostgreSQL jestem mniej więcej świadomy co i jak i sobie poradzę, natomiast ciekawi mnie kwestia związana z MariaDB. Czy strony/skrypty działające TYLKO pod MySQL da się przenieść na MariaDB? Słyszałem, że mogą być problemy z php5 ale czy np. w konfiguracji nginx, php5-fpm, mariadb powinno to działać? Czy jakieś wtyczki do php trzeba instalować? Wersję mysql mam 5,5 tak więc rozumiem, ze musiałaby to być wersja mariadb 5.5. Stosuje ktoś to z powodzeniem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2012 Raczej nie będzie problemu. Ja używam Percona Mysql i sprawdza się. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Biszkopcik 37 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2012 Używam MariaDB na maszynach produkcyjnych, nie ma żadnego problemu z integralnością co do standardowego MySQL. MariaDB jest w 100% kompatybilna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2012 MariaDB okazała się wydajniejsza niż MySQL... Dziwne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2012 Dziwne? Nie, czemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2012 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach