Karno 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2012 Witajcie, Gram w pewną grę (mu online) i pomyślałem sobie, że po zakupie serwera moja postać mogłaby być cały czas active. Serwer spełniający wymagania gry to 1ghz, 512 ram, 3 gb hdd i niestety karta graficzna. Czy jest możliwość wykupienia takiego serwera w rozsądnej cenie(40 zł/miesiąc) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2012 Po 1 to nie jest "rozsądna" cena. Po 2 z tego co kojarze to NetDC.pl oferowało coś takiego Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz B. 14 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2012 Skorzystaj z któregoś kimsufi tam masz pewność ze jest jakaś w miarę karta video zintegrowana na intelu ale jest zawsze to coś, czasami uda się trafić na w miarę dobry procesor. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2012 (edytowany) kurde mu online... tyle lat za młodu:P do wersji 1.00 bo później już cyrk zaczęli robić na globalu. tak serio to jeśli chodzi o te najnowsze wersje to nie myśl, że to na takim kompie będzie chodzić. ja na p4 2.4ghz, radeonie 9200 i 1gb ramu zaliczałem ostre dropy fps w CS - w BC jeszcze dało się wytrzymać. najlepiej to chyba w domu coś postawić... na dłuższą metę taniej chyba nawet... z drugiej strony po co ci cały czas active? coś wprowadzili ciekawego w ciągu ostatnich 5 lat żeby można było znów zacząć grać? Edytowano Grudzień 3, 2012 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zelo66 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2012 (edytowany) A emulacja karty graficznej nie wystarczy? Edytowano Grudzień 8, 2012 przez Zelo66 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2012 nie wiem jak z wydajnością takich rozwiązań, ale myślę że nie podoła.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2012 Emulacja karty graficznej? Czym? Procesorem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2012 archi - kiedyś czytałem o takim czymś - intel chciał wprowadzić takie rozwiązanie aby procesor mógł wspierać "słabe zintegrowane układy graficzne". I pamiętam że się chwalili super osiągnięciami czyli ich high endowy procesor (wtedy i7 920 czy jakaś wersja extreme z tej wersji) potrafił wygenerować 10,7 fps w crysis kiedy intel hd był w stanie wygenerować 10,5... czy coś takiego:P oczywiście na low Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2012 Przecież jest na przykład APU od AMD: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=728 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2012 APU to zupełnie coś innego. Mówimy tutaj o typowym serwerze, który nie składa się z karty graficznej. Wiadomo, że chociażby Wy jako NetDC.pl oferujecie klientom serwer z GPU i to jest bardzo fajne, aczkolwiek skierowane do bardzo niewielkiej liczby klientów bo mało kto kupuje serwer z GPU . Emulacja to zupełnie coś innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2012 Moim zdaniem APU jest dobrym rozwiązaniem w tym przypadku, ale i tak raczej autor tematu nie dostanie tego w cenie 40zł/mieś w kimsufi jest drożej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2012 Serwer z GPU czy nawet APU za 40zł miesięcznie nie jest do zdobycia nigdzie, nawet uruchomienie serwera w domu bez dostępu do internetu wyjdzie drożej (prąd). Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach