Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 (edytowany) Witam. Ustawilem binda odpalilo bez błędów i domena zaczęła smigac bez problemu mi i na szkolnym wifi innym nie dziala :/ Adres: ts3game.pl Edytowano Listopad 27, 2012 przez Blondyn (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 - Popraw literówkę ns.kimsufi.coml. (L na końcu) - Uaktualnij SOA, np. na 2012112701 (tylko wtedy ns.kimsufi.com uaktualni kopię z Twojego NSa). - Poczekaj. Wydaje mi się, że powinno działać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 - Popraw literówkę ns.kimsufi.coml. (L na końcu) - Uaktualnij SOA, np. na 2012112701 (tylko wtedy ns.kimsufi.com uaktualni kopię z Twojego NSa). - Poczekaj. Wydaje mi się, że powinno działać. A JAK zaaktualizowac SOA bo ja zielony i uczę się dopiero Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 (edytowany) Zmieniasz numerek tak jak podał Piotr. masz chyba w drugiej linijce numery: rrrrmmdd01 - ustawiasz pierwsze 8 cyfr na datę a dwie ostatnie np. 01 - później jak zmieniasz coś w strefie DNS należe zmienić kolejno 01, 02, 03 itd. W tedy serwer odświeży Twoją strefę DNS - jak np. dodasz rekordy do pliku. Edytowano Listopad 27, 2012 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 Zmieniasz numerek tak jak podał Piotr. masz chyba w drugiej linijce numery: rrrrmmdd01 - ustawiasz pierwsze 8 cyfr na datę urodzenia a dwie ostatnie np. 01 - później jak zmieniasz coś w strefie DNS należe zmienić kolejno 01, 02, 03 itd. W tedy serwer odświeży Twoją strefę DNS - jak np. dodasz rekordy do pliku. Z taką poradą to mu nigdy nie będzie działac Jeśli już, to ustawiasz pierwsze 8 cyfr jako datę edycji strefy, czyli 20121127 ostatnie 2 cyfry zmieniasz gdy dokonasz jakiejkolwiek modyfikacji w strefie dns tak jak napisał kamikadze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 Z taką poradą to mu nigdy nie będzie działac Jeśli już, to ustawiasz pierwsze 8 cyfr jako datę edycji strefy, czyli 20121127 ostatnie 2 cyfry zmieniasz gdy dokonasz jakiejkolwiek modyfikacji w strefie dns tak jak napisał kamikadze. O LOL... Skąd mi się to wzieło - przepraszam - poprawione Dzięki za wskazanie błędu haha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 Ok panowie ustawione moi użytkownicy potwierdzają działanie domeny, a jak u was? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 http://www.intodns.com/ts3game.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 ERROR: One or more of your nameservers did not respond: The ones that did not respond are: 213.186.33.199 należy się tym przejmować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 Raczej... O ile masz jakiś secondary działający to tylko powinieneś zwrócić na to uwagę, ale jeśli tylko jeden to jak najbardziej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2012 Proponuję zrobić ci własne nsy a nie korzystać z tych kimsyfowych ns1.ts3game.pl ns2.ts3game.pl Znajdź w google poradnik blueman - ładnie opisany, sam się z niego uczyłem podstaw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach