Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Witam mój serwer dedykowany nie nasłuchuje na porcie 80/TCP, co mam zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 apt-get install apache2 lub apt-get install lighttpd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shad 38 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Generalnie to serwer nie nasłuchuje, tylko aplikacja. Jeżeli już mowa o porcie 80 TCP to zazwyczaj jest to serwer www, być może - nie jest zainstalowany - ma zmieniony port Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 lub firewall blokuje cosik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Dobra naprawione, ale mam jeszcze jeden problem czy to normalne, że już dwa dni domena mi się pod serwer nie chce podpiąć? Serwer mam w kimsufi, a domena w biznes-host, w dns dałem: DNS 1: ks3272336.kimsufi.com DNS 2: ns.kimsufi.com Więc - w czym problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Podaj nazwe tej domeny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 (edytowany) Podaj nazwe tej domeny ts3game.pl Edytowano Listopad 25, 2012 przez Blondyn (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 [lukasz@msi ~]$ dig ts3game.pl @ks3272336.kimsufi.com ; > DiG 9.8.4-RedHat-9.8.4-2.fc16 > ts3game.pl @ks3272336.kimsufi.com ;; global options: +cmd ;; connection timed out; no servers could be reached Skoro jako DNS ustawiasz swój serwer kimsufi, to musisz na nim mieć serwer DNS który te domene obsłuży.. ns.kimsufi.com też nic nie wie o Twojej domenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Skoro jako DNS ustawiasz swój serwer kimsufi, to musisz na nim mieć serwer DNS który te domene obsłuży.. ns.kimsufi.com też nic nie wie o Twojej domenie A jaśniej jak to uczynić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 (edytowany) Konfigurowalem binda ale jak go chce włączyć to failed robiłem to wdg: http://biznes-host.pl/help/konfiguracja_serwerow_nazw_bind Help! Edytowano Listopad 25, 2012 przez Blondyn (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Sprawdź w logi bądź zleć to komuś, bo widzę nie znasz podstaw podstaw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2012 Sprawdź w logi bądź zleć to komuś, bo widzę nie znasz podstaw podstaw Chwała logom! Naprawione, tylko tak u mnie od razu zaczęło działać, a innym nie działa. Czy to naturalne czy nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blondyn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2012 Chwała logom! Naprawione, tylko tak u mnie od razu zaczęło działać, a innym nie działa. Czy to naturalne czy nie? Odświeżam Mi działa innym do tej pory - nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach