FilipS 7 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 (edytowany) Witam, mam problem z moim MySQLem, działa normalnie ale co jakiś czas się "przymula" i podbija load do 10. Zastanawiam się czy przyczyną może być to że baza eximstat ma ponad 600 mb, prawdopodobnie podczas wykonywania działań z nią związanych load skacze. Mój plik my.cnf: [mysqld] log-slow-queries innodb_buffer_pool_size = 384M innodb_additional_mem_pool_size = 20M max_connections = 150 key_buffer = 32M myisam_sort_buffer_size = 32M join_buffer_size = 1M read_buffer_size = 1M sort_buffer_size = 2M table_cache = 4000 thread_cache_size = 286 interactive_timeout = 25 wait_timeout = 7000 connect_timeout = 10 max_allowed_packet = 16M max_connect_errors = 10 query_cache_limit = 2M query_cache_size = 12M query_cache_type = 1 tmp_table_size = 16M [mysqld_safe] open_files_limit = 8192 [mysqldump] quick max_allowed_packet = 16M [myisamchk] key_buffer = 64M sort_buffer = 64M read_buffer = 16M write_buffer = 16M [mysqlhotcopy] interactive-timeout Wynik SHOW PROCESSLIST podczas loadu: +------+-----------+-----------+-----------+----------------+------+--------------------+------------------+ | Id | User | Host | db | Command | Time | State | Info | +------+-----------+-----------+-----------+----------------+------+--------------------+------------------+ | 36 | eximstats | localhost | eximstats | Sleep | 18 | | NULL | | 2770 | DELAYED | localhost | eximstats | Delayed insert | 212 | Waiting for INSERT | | | 2921 | root | localhost | NULL | Query | 0 | NULL | show processlist | +------+-----------+-----------+-----------+----------------+------+--------------------+------------------+ Parametry mojego serwera: CPU: Intel Quad-Core Xeon X3210 2,2 Ghz Ram: 4 GB 2x500GB SATA2 Edytowano Listopad 25, 2012 przez FilipS (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Może jakiś skrypt ci coś obciąża może w logach coś znajdziesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach