Towarzysz Peter 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Witam . Szukam osoby , która pomogła by mi zainstalować , a wręcz zainstalowała by za mnie TeamSpeak'a na serwerze VPS ponieważ ja jestem kompletnie zielony w tych sprawach . Chciałbym jeszcze uzyskać licencję aby serwer miał przynajmniej 200 slotów i tu też potrzebuję wsparcia . Jeżeli będzie konieczne będę w stanie zapłacić za oferowaną pomoc . Pozdrawiam Peter . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Joachim Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 po pierwsze, to nie dział zlecenia. Po drugie, za darmo nikt Ci na pewno nie zainstaluję, a do tego że jeszcze potrzebujesz administratora. Nikt Ci licencji zapewne także nie zaoferuje po prostu za dobrą twarz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz B. 14 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 W tym temacie przedstawie w jaki spob zainstalowac TS3 na swoim dedyku/Vps wiec tak zaczynamy od stworzenia usera : Kod: adduser ts3 Nastepnie przechodzimy do stworzonego usera Kod: su ts3 Teraz sciagamy paczke z najowsza wersja TS3 aktualnie: Kod: wget http://ftp.4players.de/pub/hosted/ts3/releases/beta-18/teamspeak3-server_linux-x86-3.0.0-beta18.tar.gz I musimy to wypakowac uzywajac komendy Kod: tar -zxvf teamspeak3-server_linux-x86-3.0.0-beta18.tar.gz Kolejnym krokiem jest przejscie do folderu gdzie wypakowaly nam sie pliki Kod: cd teamspeak3-server_linux-x86 No i teraz musimy sie zarejestrowac na Kod: http://sales.tritoncia.com/ts3_maint.html aby otrzymac licencje non profit ktora umozliwia postawienie 512 slotow. Gdy sie zarejestrujemy potwierdzamy nasz emeil , po czym dostajemy licencje . Wrzucamy ja wlasnie do folderu Kod: teamspeak3-server_linux-x86 Teraz mozemy uruchomic nasz serwer Kod: chmod +x ts3server_startscript.sh Kod: ./ts3server_startscript.sh Serwer zostal uruchomiony na standardowym porcie : 9987 Kopiujemy haslo super admina oraz token Serwer mozemy konfigurowac przez klienta oraz przez ServerQuery ServerQuery Laczymy sie z usera poprzez komende Kod: telnet ipwaszejmaszynki 10011 Pozniej Kod: login client_login_name=serveradmin client_login_password=waszehaslo Wszystkie komendy znajduja sie w Kod: docs/ts3_serverquery_manual.pdf To tyle ofertę pełnej konfiguracji masz na PW Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 (edytowany) http://biznes-host.p...na_serwerze_vps Autorem jest N0Name z tego forum, więc możesz razie coś do niego pisać o pomoc z TS. Edytowano Listopad 25, 2012 przez Marek607 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Po drugie, za darmo nikt Ci na pewno nie zainstaluję, a do tego że jeszcze potrzebujesz administratora. Tutaj się pomyliłeś. Bardzo chętnie Ci pomogę w instalacja Jak coś to pisz na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Witam, jezeli będziesz miał problem z instalacja serwera zapraszam PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Towarzysz Peter 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2012 (edytowany) Wiem , że zły dział i w ogóle ale nie chce zakładać nowego tematu . Zainstalowałem już TS'a i dodałem sobie server query tylko tu jest problem . Ten server query jakby w ogóle nie daje mi nowych możliwości .Chodzi mi o zmiane uprawnień grup serwera . Przesyłam screen na potwierdzenie . Edytowano Grudzień 2, 2012 przez Towarzysz Peter (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2012 I co na tym screenie jest "nie tak"? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Towarzysz Peter 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2012 Powinienem chyba mieć bardziej rozbudowane rozdawanie uprawnień dla grupy . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2012 Settings => Options => Advanced Permissions System Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach