kamisiek40 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Witam. Zakupiłem serwer na kimsufi i chce go wykorzystac do własnego hostingu. Zainstalowałem ispCP, mam domene i chciałbym stworzyc dnsy. Da rade przez ten panel ? Jesli nie to bind ? czy bind i ten panel nie będą się gryzły ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz B. 14 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Panel oczywiście ze da rade ale zalecam ci kloxo ze względu iż ułatwi ci prace z ISPCP zawsze są i będą problemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2012 Zajrzałeś w ogóle do tego panelu? Przecież jak dodajesz domenę to możesz stworzyć dla niej własne serwery dns. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skyref 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2012 (edytowany) Nie wiem po co ci własne serwery dns. Lepiej używać tych podawanych przez usługodawców, a zrobić max 1 pierwszy na bindz'ie, a resztę np. aliasy na to co podał ci dostawca - ale tu już kwestia ustawień domeny. Bo serwery dns powinny być różne a nie 1 i ten sam serwer. Edytowano Grudzień 10, 2012 przez skyref (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach