krbodzio 21 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2012 Witajcie! Już od 2 tygodni główkuję, jak podpiąć domenę pod serwer. Postanowiłem korzystać z freedns42, jednak po konfiguracji wyszedł mi błąd w logach: dns_master_load: /tmp/on.mail.pl.P:39: on.mail.pl: CNAME and other data zone on.mail.pl/IN: loading from master file /tmp/on.mail.pl.P failed: CNAME and other data zone on.mail.pl/IN: not loaded due to errors. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie mam pomysłu na rozwiązanie problemu. Pozdrawiam i dziękuję za Pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
F L 18 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2012 Hej, wygląda na błąd w konfiguracji strefy - nie podajesz czasem CNAME takiego samego jak jakiś inny rekord np. A, MX ? Wklej całego konfiga będzie łatwiej pomóc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sachem 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2012 Witam, nie będę tworzył nowego wątku, bo też mam pytanie co do FreeDNS. Nie działa mi domena z przedrostkiem www, bez tego chodzi bez problemu. Wpis CNAME dodałem kilka dni temu, więc powinien chyba już zacząć działać? Coś mam nie tak w konfigu? $TTL 86400 ; Default TTL serverwww.pl. IN SOA fns1.42.pl. freedns-admin+144277.42.pl ( 1354182017 ; serial 10800 ; Refresh period 10800 ; Retry interval 604800 ; Expire time 10800 ; Negative caching TTL ) $ORIGIN serverwww.pl. IN NS fns1.42.pl. IN NS fns2.42.pl. serverwww.pl. IN A 192.166.219.33 www.serverwww.pl IN CNAME serverwww.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
F L 18 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2012 Brakuje kropki po www.serverwww.pl, powinno byc: www.serverwww.pl. IN CNAME serverwww.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
B0FH 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2012 Brakuje kropki po www.serverwww.pl, powinno byc: www.serverwww.pl. IN CNAME serverwww.pl. lub www IN CNAME serverwww.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sachem 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2012 dzięki serdeczne. oczywiście pomogło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach