Nmar 9 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2012 (edytowany) Witam, przeszedłem z debiana na ubuntu i od razu problem mam :/ Nie działa dpkg-reconfigure locales, ciągle wyświetla sie: Please check that your locale settings: LANGUAGE = (unset), LC_ALL = (unset), LC_PAPER = "pl_PL.UTF-8", LC_ADDRESS = "pl_PL.UTF-8", ....itp Wcześniej na debianie ograniczałem się tylko do tego jednego polecenia, wybierałem angielski i polski i angielski jako domyślny - jakoś to działało, pewnie nie do końca to poprawnie robiłem ale dla mnie było zupełnie wystarczające. Googluje od 30 min na ten temat i żadne porady nie rozwiązują tego problemu. Pomoże ktoś? Edytowano Listopad 24, 2012 przez Nmar (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2012 /var/lib/locales/supported.d/local Dodaj tam co potrzebujesz, a potem dpkg-reconfigure locales . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nmar 9 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2012 W tym pliku mam wpisane: en_US ISO-8859-1 en_US.UTF-8 UTF-8 pl_PL ISO-8859-2 Jak zostawie samo en uft8 nadal polecenie nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2012 Przecież chcesz mieć PL UTF8 to jak ma ci działać jak tam masz ISO? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nmar 9 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2012 (edytowany) Zmieniłem, po restarcie wszystko ok Edytowano Listopad 24, 2012 przez Nmar (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach