Pitu 160 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2012 Szukam serwera dedykowanego pod serwer plików. Najbardziej na czym mi zależy to pojemność dysku oraz łącze. Mniej ważny jest procesor i pamięć ram. Dysk: 1TB lub więcej Łącze: 100Mbps bez limitu / możliwość zmiany na 1Gbps Procesor: mogą być jakieś 2 rdzenie Ram: 2GB (lub jeżeli nawet przy hostingu plików będzie wymagane więcej to z 4GB) Najlepiej po za terytorium Polski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2012 Łącza bez limitu to droga sprawa a na gigabit to już parę stówek nie wystarczy. Jedyne co znam to http://www.100tb.eu/ dużo transferu, na chwile obecną nie kojarzę nic bez limitu transferu żebyś dostał. Podaj jeszcze budżet jakim dysponujesz, na pewno odpowiemy czy Twój projekt ma sens Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2012 Jaki budżet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sshd 127 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2012 zerknij na e24cloud.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariusz Balcerek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2012 Zerknij na to: http://www.ogicom.pl/uslugi/serwery/serwery-dedykowane/konfiguracja-dell-r210-ii sam mam podobny serwer i naprawdę jestem zadowolony. Pozdrawiam Mariusz Szukam serwera dedykowanego pod serwer plików. Najbardziej na czym mi zależy to pojemność dysku oraz łącze. Mniej ważny jest procesor i pamięć ram. Dysk: 1TB lub więcej Łącze: 100Mbps bez limitu / możliwość zmiany na 1Gbps Procesor: mogą być jakieś 2 rdzenie Ram: 2GB (lub jeżeli nawet przy hostingu plików będzie wymagane więcej to z 4GB) Najlepiej po za terytorium Polski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FINESEC 1 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2012 W ofercie OVH na rok 2013 są serwery bez limitu transferu (jednak maksymalnie 300 Mbit upload'u). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach