kurdak 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2012 Witam. Mam problem z drugą domeną. Posiadam dwie domeny, kurdak.eu, na tej domenie jest skonfigurowany serwer. Druga domena to, kurdak.pl, chcę aby to był alias dla domeny kurdak.eu. Domena: kurdak.eu jest przekierowana na DNS: ns1.kurdak.eu, ns2.kurdak.eu. Domena: kurdak.pl jest przekierowana na DNS: ns1.kurdak.eu, ns2.kurdak.eu. Ustawienia DNS: Dodałem rónież alias dla domeny: Co mam zrobić żeby to poprawnie działało. Proszę i informacje co robię źle. Chciał bym również żeby automatycznie działały mi subdomeny. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dannix 45 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2012 Nadal masz problem? Ustawienia DNS mają cache (TTL). Odczekałeś wystarczająco długo albo sprawdziłeś na swoich DNSach? Bo ja obecnie mam: $ dig +short kurdak.pl kurdak.eu 87.206.60.124 87.206.60.124 $ dig +short poddomena.kurdak.pl poddomena.kurdak.eu 87.206.60.124 87.206.60.124 więc zarówno pl jak i eu oraz subdomeny pokazują na ten sam adres IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach