Darq 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2012 Witam, jak w temacie - potrzebuję serwera z małą pomocą admina w pakiecie. Napisałem "half-managed", bo na co dzień sam sobie ogarniam VPS'y w podstawowym zakresie. Zmiana jakichś limitów, crontab, edycja plików itd itd - to wszystko robię sam i nie latam z takimi pierdołami do supportu. Generalnie chodzi mi o to, żeby raz w miesiącu (lub w razie potrzeby) ktoś rzucił okiem na serwer, spojrzał na logi, zoptymalizował działanie, zaktualizował co trzeba zaktualizować. Inaczej mówiąc - serwer ma działać wydajnie i stabilnie. Backupy muszą się robić automatycznie. I nie chodzi mi o to, że ktoś napisze "dobra - zaglądniemy tam" albo "rzuciliśmy okiem" a w rzeczywistości nikt się nawet nie zalogował. To na co się umówimy ma być robione. Na serwerze stanie przede wszystkim monitor pozycji fraz, jakaś dodawarka do seokatalogów, kilka blogów na wordpressie i może coś tam jeszcze w najbliższym czasie się wpakuje. W każdym razie żadnej kobyły tam nie będzie - raczej więcej drobnych rzeczy, ale dość istotnych dlatego właśnie zależy mi na stabilności i szybkości oraz w miarę przystępnej cenie. Co do parametrów, to pojemność 20< GB, transfer 20< GB, pamięć 1,5-2 GB. Panel ispCP (lub inny - do uzgodnienia), lokalizacja Polska lub Hetzner, uruchomienie i kompletna konfiguracja serwera na starcie w zestawie. Z góry dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach