Łukasz B. 14 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2012 (edytowany) Witam Mam pytanie co do dysku czy już nadaje się do wymiany czy jeszcze można jakoś go podratować ? Pojawiły się błędne sektory - czyli dysk do kosza Edytowano Listopad 15, 2012 przez Łukasz B. (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2012 Przeskanuj dla pewności innymi aplikacjami. U mnie kiedyś było tak że błędnie odczytywał dane jeden z programów - tak to jest jak API jest "do wszystkiego" No i zależy jeszcze ile ich jest, ale to jest pierwszy krok w stronę kosza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz B. 14 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2012 Dzięki sprawdzę jeszcze MHDD poczytałem trochę o SMART i teraz wiem że może się zdarzyć cud ze są logiczne bad sektory ale z tego co podejrzewam fizyczne będą bo dysk wydaje zacne dźwięki. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zoel 9 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2012 Sprawdź CrystalDiskInfo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2012 Dyskowi kończy się sektor serwisowy, kiedy już się skończy o ile już ich nie ma to pojawią się bady. Taki dysk nadaje się już tylko na elektronikę. Co więcej ze smarta wynika, że podczas pracy dysk doznał wstrząsu o mocy jakiej nie powinno się to zdarzyć podczas normalnej pracy. Jeżeli na dysku jest 1 bad i jest to bad logiczny to można remapować, w Twoim przypadku to nie przejdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach