Maniuś1988 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 Witam Szukam pomysłów na przerobienie bazy użytkowników z phhpb by przemo na IPB i połączanie z IPB? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 Nie pamiętam, ale chyba IPB udostępnia narzędzie do migracji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniuś1988 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 no tak, ale mi nie chodzi o całe forum tylko o userów samych... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 No to konwertuj całe forum a później wyciągnij sobie tabele użytkowników... Proste? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniuś1988 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 Dobrze, tylko że ja mam tylko tabelke userów więcej nie mam nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 Instalacja czystego phpbb->import twoich rekordów z użytkownikami->migracja na IPB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniuś1988 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 dobrze, już próbuje i zaraz dam znać czy poszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniuś1988 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 jednak nie da się samej bazy userów przerobić czekam dalej na propozycje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 Przecież wyżej ktoś napisał. Czysta instalacja phpbb3, ładujesz bazę userów i robisz export do docelowego skryptu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniuś1988 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 Rozmawiamy o phpbb by przemo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 Rozmawiamy o phpbb by przemo... to zasada podana wyżej jest identyczna tylko nie phpbb3 a przemek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maniuś1988 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 A to można tak samych userów przerobić?? Opisze może jaśniej: Więc tak, mam jakaś stara bazę userów z przema i chciał bym sobie je dodać do ipb tzn połączyć razem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2012 A to można tak samych userów przerobić?? Opisze może jaśniej: Więc tak, mam jakaś stara bazę userów z przema i chciał bym sobie je dodać do ipb tzn połączyć razem Ale wszystko masz już napisane jak to zrobić zrób czyste forum php by przemo zaimportuj tabele co masz poprzez pma a potem konwertuj całą bazę z przemo do ipb samej konwersji 1 tabeli nie zrobisz 3 raz ci to tu piszemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2012 Masz tak: Baza danych w niej zawierają się: Tabelee a w niej rekordy 1 rekord = 1 user Jak sobie zrobisz nową bazę i zmigrujesz z phpbb do ipb (jakimś konwerterem) to masz wszystko - ok Importujesz sobie samą tabelę z userami (w phpmyadmin - wchodzisz w bazę i i ściągasz całą tabelę users - dokłądnie nie wiem jak tam się nazywa) i wgrywasz na drugim serwerze = wszystko hula jak młoda panna na weselu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach