kori 29 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2012 przenoszę dane z linuxpl do webion poprzez zewnętrzny serwer przegrałem już duże pliki o nazwe konta poprosilem tę samą by bezwzgledne ścieżki działały nie jestem pewien czy robię prawidłowo małe dane w tej chwili się kompresują do zip by przeniesc jako jeden plik i tam wypakować pytania: 1. czy prawidłowo przenoszę dane i będą one działać jak powinny 2. czy po rozpakowaniu muszę poprawiać uprawnienia wszystkich plików? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2012 To chyba są pytania do nowego prowajdera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2012 Wszystko zależy od ścieżki do plików nikt nie da tobie 100% gwarancji. Jak będziesz miał problem napisz do supportu. Jak oni nie pomogą daj mi znać. Co do uprawnień zależy pod czym pakowałeś i z jakiego konta. Nie opisałeś jasno sytuacji. Pisząc zewnętrzny serwer masz na myśli terminal i użycie połączenia ftp do ftp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2012 (edytowany) Wszystko zależy od ścieżki do plików nikt nie da tobie 100% gwarancji. Jak będziesz miał problem napisz do supportu. Jak oni nie pomogą daj mi znać. Co do uprawnień zależy pod czym pakowałeś i z jakiego konta. Nie opisałeś jasno sytuacji. Pisząc zewnętrzny serwer masz na myśli terminal i użycie połączenia ftp do ftp? ścieżki będą te same, co zostało uzgodnione z tego co widzę nie chcą ftpy bezpośrendio przesyłać zalogowałem na ssh serwera gdzie mam centralkę voip pobieram na niego dane z linuxpl potem łączę z webion i wysyłam dane no i wlasnie plików jest kilkanascie tysiecy i pojedynczo to bedzie sie kopiować kilka dni dlatego chciałem skompresować w źródle i w celu rozpakować menadżer plików directadmina ma dwie opcje: zip i tar.gz Edytowano Listopad 7, 2012 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2012 Taruj pliki. Na linuxpl masz dostep do ssh przeciez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sixwishlist.com Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2012 Kopiowanie spakowanych plików jest jak najbardziej dobrym rozwiązaniem skoro jest ich tak dużo. Lecz tak jak nesti wspomniał masz tam ssh więc tym bardziej nie ma problemu wysłania tych danych na nowe konto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2012 (edytowany) faktycznie pi... ze mnie przecież przez ssh tam połączę się z ftp i zarzuce bez pośrednictwa dodatkowego serwera wszystko się wyjaśniło: Stwórz/Przywróć backup pliczek na nowy hosting i info nowemu adminowi Edytowano Listopad 7, 2012 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach