IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2012 Cześć Kontynuując moją edukację zainstalowałem na starszym kompie debiana (bez trybu graficznego). Wszystko działa ok oprócz tego, że konsola działa jedynie na części ekranu, a tekst często "skacze" na boki, a po bokach widnieją pozostałości po poprzednich wiadomościach (jeszcze z instalacji). Wygląda to mniej więcej tak: Mam jakieś sterowniki czy coś zainstalować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2012 ustaw w biosie żeby nie wyrzucał errorów przy braku karty graficznej, wyjmij ją, podłącz komputer do sieci i łącz się z innego przez ssh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2012 Nie mogę jej wyjąć bo jest zintegrowana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2012 (edytowany) no to po prostu podłacz się przez lan i zarządzaj przez ssh. Wystarczy że będziesz miał podłaczony kabel sieciowy i zasilający do niego. Tylko musisz w biosie odpowiednią opcję przestawić. Jest opcja o errorach przy włączaniu. Musisz ustawić tak żeby nie blokowało uruchomienia komputera bo inaczej będzie ci gadać "nie znaleziono klawiatury - naciśnij F1 aby kontynuować" a i nie jestem pewien czy standardowo w debianie jest zainstalowany serwer SSH - sprawdź Edytowano Listopad 4, 2012 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2012 @up: przy instalacji wybierasz czy ma się instalować czy nie. Nie wszystkie PC'ty walą błędami gdy nie ma klawiatury, zazwyczaj nie trzeba nic zmieniać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0xFF 32 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2012 Spróbuj uruchomić system z użyciem różnych wariantów opcji acpi, apic i vga. Pewnie będzie trochę eksperymentowania z tym. Tutaj masz przykładową dyskusję z forum, są podane dokładne opcje bootowania: http://forums.debian...hp?f=17&t=74701 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach